John Malkovich toegevoegd aan cast Bird Box en Mile 22

John Malkovich toegevoegd aan Bird Box en Mile 22 cast

De Netflix film Bird Box had onlangs al Sandra Bullock (Gravity, Crash) toegevoegd aan zijn cast. Volgens een bericht van Variety komt daar nu ook John Malkovich (Dangerous Liasons, Burn After Reading) bij. De film is gebaseerd op het gelijknamige roman van Josh Malerman uit 2014. Bird Box gaat over een vrouw genaamd Malorie, die haar eigen kinderen in veiligheid probeert te brengen gedurende een alien invasie. Geblinddoekt moet ze een lange tocht afleggen, door een rivier in een apocalyptisch landschap.

Voordat Netflix dit project overnam waren de filmrechten in handen van Universal. Eric Heisserer (Arrival) heeft het script geschreven. En nu zal de film geregisseerd worden door de Oscarwinnende filmmaakster Susanne Bier (In a Better World, The Night Manager). Scott Stuber van Netflix zal de film produceren. De productie begint waarschijnlijk volgende Augustus.

Na Bird Box zal Malkovich mogelijk meespelen in Mile 22, met Mark Wahlberg (The Fighter). Deze film wordt geregisseerd door Peter Berg en geschreven door Graham Roland. Het verhaal draait om een CIA agent (Wahlberg) in Indonesië, met de missie om een informateur in levensgevaar naar het vliegveld (22 mijlen verderop) te begeleiden. Net als bij Bird Box zijn er nog geen details bekend rond de rol van Malkovich.

Malkovich was voor het laatst te zien in de film I Love You, Daddy, geregisseerd door Louis C.K.