James Cameron begint in 2017 met Battle Angel

Battle Angel

James Cameron is momenteel hard bezig met het schrijven van zijn Avatar 2 en Avatar 3. Daarnaast zegt Cameron al jaren dat hij ooit Battle Angel wil maken. Tijdens een recent interview vertelde de regisseur dat hij zal beginnen met werken aan Battle Angel in 2017, als hij bezig is met de post-productie van Avatar 3. Het nieuws is enigszins verrassend, omdat hieruit blijkt dat de regisseur al over vier jaar klaar is met twee Avatar sequels.

Battle Angel wordt gebaseerd op de gelijknamige manga, en vertelt het verhaal van Alita. Zij is een cyborg die al haar herinneringen verloren heeft en gevonden wordt op een afvalberg. Een arts helpt haar er bovenop, en Alita komt erachter dat ze nog één ding weet: de legendarische cyborg martial art Panzer Kunst. Alita wordt een premiejager, en volgt haar in haar pogingen haar verleden opnieuw te ontdekken.

Overigens ging Cameron ook nog in op het gebruik van 3D conversies:

“One thing is shooting in 3D and another is to convert to 3D,” and that films like Man of Steel and Iron Man 3 “should not necessarily be in 3D. If you spend $150 million on visual effects, the film is already going to [look] spectacular [and] perfect.”

Bekijk filmpje met het interview met Cameron.

[youtube tyvCSlimtEU]