James Bond-schrijvers onzeker over de toekomst

James Bond-schrijvers onzeker over de toekomstEr zijn nog weinig stappen gezet voor de volgende James Bond-film, en de serie lijkt voorlopig in limbo te zitten na SPECTRE uit 2015. Er wordt veel gespeculeerd over de betrokkenheid van Daniel Craig. Tot op heden heeft hij nog niet aankondiging of hij wel of niet terug zal keren in de rol van geheim agent 007.

Franchise-scenaristen Neal Purvis en Robert Wade vinden het op dit moment ook lastig om tot een verhaal te komen. Ze blijken wat sceptisch over de toekomst van de films en met name de slechterik. Purvis en Wade schrijven mee aan de Bond-films sinds The World is Not Enough (1999). Ondanks dat ze na Skyfall (2012) stopten, keerden ze voor SPECTRE terug om het scenario op te poetsen. In een interview met The Telegraph bevestigt Purvis dat het een onmogelijk opgave is om een Bond-script te schrijven. Het politieke klimaat zou te snel veranderen.

“I’m just not sure how you would go about writing a James Bond film now. Each time, you’ve got to say something about Bond’s place in the world, which is Britain’s place in the world. But things are moving so quickly now, that becomes tricky. With people like Trump, the Bond villain has become a reality. So when they do another one, it will be interesting to see how they deal with the fact that the world has become a fantasy”.

De heren verwachten overigens wel dat er een volgende film komt. Alleen blijft de vraag….wanneer?