Jack Huston in de eerste Ben-Hur trailer

Jack Huston in de eerste Ben-Hur trailerGister kregen we een eerste blik op Jack Huston in de nieuwe versie van Ben-Hur. Vandaag kunnen we de eerste trailer laten zien. Deze is hieronder te bekijken!

[youtube gLJdzky63BA]

Het klassieke verhaal van Lew Wallace is al meerdere keren verfilmd, waarbij de bekendste de 11 Oscars winnende versie met Charlton Heston is. Naast Huston zijn er hoofdrollen voor Toby KebbellNazanin Boniadi, Rodrigo Santoro, Pilou Asbaek en Morgan Freeman.

Ben-Hur is gebaseerd op het boek (1880) van Lew Wallace. Het verhandelt over de vrienden Judah Ben-Hur, een Joodse prins, en Messala, de zoon van een Romeinse belastinginner. Messala vertrekt voor vijf jaar naar Rome voor een opleiding, en keert met een complete andere instelling. Messala maakt Judah en zijn religie belachelijk, en als tijdens een processie die langs Judahs huis loopt een dakpan per ongeluk valt en de gouverneur raakt, verraadt Messala zijn jeugdvriend. Judah wordt als slaaf verkocht en zijn moeder en zus tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Judah overleeft het, en zweert wraak te zullen nemen. Dat eindigt allemaal in de beroemde wagenrennen.

Ben-Hur van regisseur Timur Bekmambetov komt in Nederland uit op 18 februari 2016.