Indiana Jones 5 is Steven Spielberg’s volgende film, gevolgd door West Side Story

Indiana Jones 5 is Steven Spielberg’s volgende film, gevolgd door West Side StoryMet een filmmaker zo productief en eeuwig druk als Steven Spielberg is het soms moeilijk om al zijn vele projecten bij te houden en de volgorde waarin ze mogelijk worden vrijgegeven (of niet). Onlangs berichtten we dat Spielberg zijn volgende project had beperkt tot twee mogelijkheden, namelijk West Side Story en Indiana Jones 5. Vandaag kregen we te horen dat Spielberg al graag de cast van West End Story wil vinden, wat suggereert dat dit deze klassieke muzikale remake zijn volgende film zou kunnen zijn.

Maar zoals THR meldt, is dat niet het geval. Hun bronnen geven aan dat Spielberg eerst zal werken aan Indiana Jones 5 voordat de opnames van West Side Story zullen beginnen. Het plan is om in 2019 met de opnames van de nieuwe Indy te beginnen, vooruitlopend op de geplande première op 10 juli 2020.

Spielberg neemt naar verluidt de tijd voor West Side Story om zodoende de perfecte acteurs voor de muzikale film te casten. Het proces, zoals je misschien al geraden had, is alles-of-niets voor Spielberg, die onlangs The Kidnapping of Edgardo Mortara op de lange baan schoof toen de ervaren filmmaker geen geschikte acteur kon vinden voor de rol van het kind. Maar de dingen kunnen nog veranderen in de komende paar jaar.  In de tussentijd gaat Spielberg’s nieuwste film Ready Player One op 29 maart 2018 in première.