Illegaal downloaden

Share Button

Het illegaal Downloaden is al sinds 2015 een schadepost voor de filmbranche. In 2014 oordeelde het Europese hof dat piraterij ook in Nederland verboden moest worden. Willem Pruijssers, eigenaar van Dutch FilmWorks liet aan nieuwssite BNR weten dat de Nederlandse filmdistributeurs van plan zijn om volgend jaar illegale downloaders te beboeten. Om de illegale downloaders op te kunnen sporen worden de IP-adressen van mensen dankzij digitaal forensisch speurwerk achterhaald. In landen als Duitsland zijn er al strengere regels. Gevreesd wordt dat de harde maatregelen die worden aangekondigd vooral onschuldige burgers raken en daardoor tot imagoschade in de filmindustrie leiden.

Een van de sites die vaak besproken word is The Pirate Bay. Stichting Brein is al sinds 2010 bezig om de site in Nederland te laten blokkeren. Ziggo en Xs4all gaven hier geen gehoor aan. Overigens zijn er meer providers die The Pirate Bay gewoon beschikbaar houden.

In een aflevering van Dutch Angle Standoff bespreken Sandro en Dennis dit fenomeen uitgebreid. Is de huidige aanpak van de filmindustrie tegen piraterij effectief en/of eerlijk? En wat voor alternatieve oplossingen bestaan er voor dit probleem?

COMMENTS

This area is controlled in your WP admin under Apperance > Widgets. You need to add your desired widgets to one of the 9 widget areas (Footer1-9).

UA-32547556-1