Hoofdrolspelers Star Wars: Episode VII uitgelicht

Star Wars: Episode VII

Gisteren maakten Walt Disney Pictures en Lucasfilm bekend welke acteurs de hoofdrollen gaan spelen in Star Wars: Episode VII. Hiermee kwam er een einde aan alle geruchten. Maar wie zijn de verschillende acteurs eigenlijk? Hieronder geven wij een overzicht van de acteurs die zich aansluiten bij Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Princess Leia), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca) en Kenny Baker (R2-D2).

Voordat we kennis gaan maken met de nieuwe gezichten kunnen we nog toevoegen dat we binnenkort nog een vrouwelijke hoofdrolspeler kunnen verwelkomen voor de zevende Star Wars-film. Het vermoeden is dat dit of de onbekende actrice Maisie Richardson-Sellers (links) of Oscar-winnares Lupita Nyong’o (12 Years a Slave) zal zijn.

49bfe83

30A-STAR WARS TAB.2

9bc639d

John Boyega
De Britse acteur John Boyega speelde zijn eerste grote rol in de film Attack the Block (2011) van regisseur Joe Cornish. Na flink wat rollen in wat onbekendere (tv-) films was hij onlangs te zien in het drama Imperial Dreams. Ook heeft hij een rol in de tv-serie 24: Live Another Day. Boyega was één van de eerste acteurs die in verband werd gebracht met de nieuwe Star Wars-film.

 

 

de8689e

Daisy Ridley
Actrice Daisy Ridley is de grote onbekende. Ze speelde een paar kleine rollen in tv-series en haar enige filmrol heeft ze in de kleine horrorfilm Scrawl (2014).

 

 

 

 

 

a7692f0

Adam Driver
De acteur Adam Driver speelde in films als J. Edgar, Frances Ha, Lincoln en Inside Llewyn Davis en de HBO serie Girls. Binnenkort is hij te zien in Jeff Nichols’ Midnight Special en Martin Scorsese’s Silence.

 

 

 

 

5902a3a

Oscar Isaac
Guatamalteeks acteur Oscar Isaac was te zien in Inside Llewyn Davis van Joel en Ethan Coen, waarvoor hij werd genomineerd voor een Golden Globe. Verder was hij te zien in Body of Lies, Robin Hood, Sucker Punch en Drive.

 

 

 

 

efc519f

Andy Serkis
Andy Serkis staat bekend om zijn motion capture werk voor het personage Gollum uit de The Lord of The Rings-trilogie. Hij deed zijn kunsten ook als Caesar in Rise of the Planet of the Apes en als Captain Haddock in The Adventures of Tintin.

 

 

 

 

557aeba

Domhnall Gleeson
De Britse acteur Domhnall Gleeson speelde de rol van Bill Weasley in de Harry Potter-filmsaga. De afgelopen periode had Gleeson rollen in de films About Time en Anna Karenina en is binnenkort te zien in Frank.

 

 

 

 

523407f

Max von Sydow
De Zweedse oudgediende Max von Sydow werd voor een Oscar genomineerd voor zijn aandeel in de films Pelle erobreren en Extremely Loud & Incredibly Close. Ook had hij rollen in films als The Exorcist, Flash Gordon, Three Days of the Condor, Minority Report en Robin Hood.

 

 

 

Star Wars: Episode VII wordt geregisseerd door J.J. Abrams op basis van een script door Lawrence Kasdan en Abrams. Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, en Bryan Burk produceren de film en John Williams keert terug als componist. De film is te zien vanaf 18 december 2015.