Hoe sluit John Wick 2 aan op de eerste film?

John Wick 2

John Wick werd een onverwacht succes in het najaar van 2014. Op het eerste gezicht leek het een standaard actiethriller met Keanu Reeves in de hoofdrol. Met de uitvoering werd het echter een ijzersterk verhaal over wraak. Het duurde niet lang voordat er een vervolg werd aangekondigd. Afgezien van een beknopte synopsis wisten we echter weinig van het verhaal af. Het lijkt er nu op dat het vervolg een directe link zal hebben met de gebeurtenissen uit de eerste film.

Ian McShane, de acteur die de eigenaar van het hotel in de eerste film speelde, sprak met EW. Hij lichtte toe hoe de tweede film op de eerste verder zal bouwen:

Keanu gets a new dog. But yes, it’s about what comes on him after that. It’s all about the assassin’s code, if you like. He’s killed a Russian gangster and now there’s a contract out on him, so it’s a continuation. I loved the first one. This could be even better than the first.

Dit commentaar wijst erop dat John niet met gemak weg zal komen met zijn daden in de eerste film. Hij slaagde erin om een complete tak van de Russische maffia uit te schakelen als wraak op de dood van zijn hond. Zijn beslissing om weer verwikkeld te raken in het criminele circuit heeft echter ook gevolgen.

Ian McShaneJohn Leguizamo, Bridget Moynahan, Tom Sadowski en Lance Reddick zullen allen terugkeren in het vervolg. Common, Ruby Rose, Riccardo Scamarcio en Peter Stormare zijn aan de cast toegevoegd. De productie fase is afgelopen en het filmen is begonnen.

John Wick: Chapter Two komt 10 februari 2017 in de bioscoop.