Het verhaal achter de 13 meest iconische Red Carpet Poses (STYLIGHT)

HET VERHAAL ACHTER DE 13 MEEST ICONISCHE RED CARPET POSES

Header

Heb je je ooit afgevraagd waarom actrices er zo fantastisch uitzien op de rode loper in hun indrukwekkende jurken?

Onze contacten bij STYLIGHT hebben hard gewerkt aan een toepasselijke infographic over de spraakmakende poses op de Rode Loper. Nog 10 dagen tot de Oscars – ben jij benieuwd wat een pose nou daadwerkelijk over de actrice zegt? Op deze pagina vind je analyses van o.a. Editor-in-Chief Kerstin Weng en een visuele uitleg over iconische poses zoals ´The Angelina´.

Nu dat alle speculaties flink heen en weer gaan over wie wat gaat winnen kun jij jezelf alvast preppen met een lichaamstaal overview om te weten wat elke actrice nou precies wil uitstralen op deze avond. Met Neil Patrick Harris als presentator belooft het een onvergetelijke avond te worden. De Oscars zijn te zien op 22 februari in Nederland.

Tijdens het award seizoen, verandert de Rode Loper in een krachtig platform, waarop het maken van een goede verschijning de carrière van de actrice kan beïnvloeden, samen met de ontwerper en de stylist. Achter hun verschijning gaat een hoop werk verscholen, heel veel werk. Tenslotte, herinneren we ons vaak niet alleen wie de Oscar won, maar vooral ook wie het beste en slechtst gekleed was.

Red Carpet Infographic

Bij elke jurk past een pose
Stylisten, showrooms en ontwerpers spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om de rode loper. Lichaamstaal speelt echter ook een rol. Zodra de actrice samen met de ontwerper kiest en beslist wat ze die avond zal dragen, begint ze met het oefenen van de perfecte pose om van die nacht ´Dé Nacht´ te maken. Ze bestuderen verschillende foto’s, welke hoek het beste werkt voor de camera en welke pose het beste bij hun jurk past. Om iedereen voor te bereiden op de Oscars heeft STYLIGHT de meest iconische Rode Loper poses gekozen en fotomateriaal geanalyseerd, want zoals de Tsjechische schrijver Milan Kundera ooit eens zei: “Het geheugen slaat geen films op, maar wel foto´s.“

Veel sterren lijken poses bijzonder natuurlijk te profileren; ze doen alsof dat poseren voor paparazzi’s van over de hele wereld helemaal niet intimiderend is. De echte sterren weten precies welke houding het belangrijkste is als het gaat om de outfit, “de pose is cruciaal voor hoe de jurk zal worden waargenomen”, bevestigt styliste Tanya Gill in een interview met Pret-a-Reporter. Wanneer Lupita Nyong’o haar eerste Oscar won herinnert men de zijden licht blauwe lange jurk van Prada. Zij nam ‘The Royal Glance Back’ pose aan, “Klassiek, elegant, en oh zo beschaafd. Perfect voor een lange wapperende jurk.”, bevestigt STYLIGHT´s Fashion Editor-in-Chief , Kerstin Weng.

[youtube y3cvL8vACbw]

‘The Angelina’ pose
Sommige actrices weten hoe invloedrijk een iconische pose kan zijn, daarom hebben zij hun eigen signature pose gecreëerd. Een goed voorbeeld is de extravagante pose ‘The Angelina’, een foto die massaal de wereld rond ging nadat Angelina Jolie haar blote been uit haar zwarte Atelier Versace jurk stak in 2012 op de Oscars rode loper. Met deze pose kan men de rol en het belang van de jurk waarderen, deze jurken zijn tenslotte heel verfijnd, dus de actrice moet met het ontwerp en het volume van de jurk spelen. Dit is waarom Cate Blanchett de ‘Hands down’ pose aannam toen ze een Givenchy Haute Couture jurk droeg tijdens de 83ste Academy Awards. “Deze pose wordt vaak gebruikt bij jurken die wat beperkend zijn, alhoewel het een klassieke pose is die eer aan de jurk doet,” aldus Weng.

[youtube v-tUvQ-cpFM]

Er zijn poses zoals ‘The Double Arm’ die aandacht brengen naar bepaalde details van het ontwerp; er zijn ook anderen die de vorm van het lichaam benadrukken zoals ‘The Teapot’ of ‘The Side Point’; anderen helpen nadruk te leggen op de accessoires, zoals ‘The Clasped Hands’ die Emma Watson vorig jaar tijdens de Oscars recreërde waardoor we haar clutch en sieraden goed konden bewonderen.

[youtube BB2XGijn4C0]

Er is slechts één pose die we niet zien tot aan het einde van de avond, maar die alle aandacht krijgt: ‘De Oscars Winner Pose ‘, er zijn geen regels voor deze pose, het kleine gouden standbeeld krijgt toch alle aandacht.