Harry Potter-expositie voor het eerst in de Benelux

Harry Potter-expositie voor het eerst in de BeneluxSpannende tijden voor alle Harry Potter fans! Afgelopen week gingen de poorten open van de geliefde wereld vol tovenarij en magie op Harry Potter: The Exhibition. Deze expo is te gast in Paleis 2 van Brussels Expo tijdens de zomer van 2016. Sinds de expo van start ging in Chicago waren er al meer dan 3,5 miljoen bezoekers in Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokyo, Paris en Shanghai.

[youtube n5SxZ0K-N9A]

Van zodra de gasten aankomen op Harry Potter: The Exhibition worden ze ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming van de gasten wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De expo bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Alle ruimtes zijn gevuld met duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks. Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische zetel.

De expositie zal slechts voor een beperkte tijd in Brussel te bezoeken zijn. Tickets zijn hier te koop en zijn ingedeeld volgens bezoekuur en de laatste bezoekers worden anderhalf uur voor sluitingstijd toegelaten.  Veel dagen zijn al uitverkocht. Elk half uur kunnen driehonderd mensen naar binnen. Het evenement loopt tot half september.

040716guy1 040716guy6 040716guy7 040716guy1634be895dee45273627173e5f9da3038e-1454326695