Guillermo del Toro over Pacific Rim 2

Guillermo del Toro over Pacific Rim 2

Het is nog niet duidelijk of er een vervolg komt op Pacific Rim, maar als het aan regisseur Guillermo del Toro ligt gaat dat zeker gebeuren. De film doet het in de VS minder goed dan men verwachte, echter in het buitenland is Pacific Rim een groot succes.

Er wordt al gewerkt aan het scenario van Pacific Rim 2 en recentelijk gaf Del Toro een interview waarin hij sprak over het eventuele vervolg. Hierin zullen we volgens hem onder andere een hybride van Jaeger en Kaiju zien. Hij vertelde:

“I’ll tell you a couple of things. We will have Gipsy 2.0 for sure. Second thing is you’re gonna see a merging of Kaiju and Jaeger. And that is quite special. Just think about it for a second. We sent Gipsy to the other side, right? It exploded, but whatever remains stays there. We’ve drifted with a Kaiju brain. Well, then start riffing on that and you’ll get to something.”

Hoogstwaarschijnlijk gaat het succes van de film afhangen van de opening in Japan. De inspiratiebron van de film ligt immers ook in de monsterverhalen uit Japan, de Kaiju. In Nederland opende de film op 92 schermen met 396.960 euro.

[youtube vQGW_pKX3k4]

[youtube Wpb996FEFhA]

Pacific Rim speelt zich af in twee gescheiden werelden. De eerste is een toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012 een gigantisch monster uit de Stille Oceaan opdook en de stad Osaka in Japan aanviel. De andere wereld is de Anteverse, waar het monster vandaan kwam. Een portaal naar deze wereld ligt acht kilometer onder water. Sinds de eerste aanval spuugt het portaal steeds meer monsters uit die de kustplaatsen aanvallen, waaronder Tokio en Los Angeles. Om de monsters te verslaan ontwikkelt het leger het “Jaeger”-programma dat teams van twee piloten traint om gigantische mechanische harnassen vol met wapens te bedienen.

De film heeft in de hoofdrollen Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Ron Perlman, Robert Kazinsky, Max Martini, Clifton Collins Jr., Burn Gorman, Larry Joe Campbell, Brad William Henke en Diego Klattenhoff. Het scenario is geschreven door Travis Beacham en Del Toro.