Guardians of the Galaxy zeker verbonden aan Avengers 3

Guardians of the Galaxy

Deze zomer zullen we de vreemdste verzameling Marvel personages in actie zien. Guardians of the Galaxy gaat over een mix van personages die samen moeten werken om het universum te verdedigen tegen een vijand. Hoewel ze wel wat heldhaftige dingen doen liet Zoe Saldana (als Gamora) weten dat de Guardians niet volledig helden zijn. Ze vertelde:

“We’re the Sex Pistols. We’re the renegades. We’ll come in drunk, we’ll save the day, but check your wallet — we might have taken it.”

De film is anders dan wat Marvel Studios ooit eerder heeft gedaan. Toch zal Guardians of the Galaxy verbonden zijn aan het Marvel Cinematic Universe. Regisseur James Gunn onthulde hoe ver dat gaat door te zeggen dat de film verbonden wordt aan de derde Avengers. Hij vertelde: 

“We’re definitely connected to Avengers 3.”

Hoe dat gebeuren zal is niet bekend gemaakt, maar zeer waarschijnlijk zal deze connectie komen door slechterik Thanos. Dit personage is nog niet bevestigd voor Guardians of the Galaxy maar er is al wel naar gehint. Ook is al bekend dat Thanos deel is van het Avengers verhaal.

In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.

Guardians of the Galaxy wordt geregisseerd door James Gunn. Het script is geschreven door Nicole Perlman. Hoofdrollen zijn er voor Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, en Benicio del Toro. De film draait vanaf  14 augustus 2014 in de bioscoop.