The Great Silence nu ook in Amerika gedistribueerd

The Great Silence nu ook in Amerika gedistribueerd

Film Movement heeft de distributierechten gekocht van de klassieke Italiaanse Western The Great Silence uit 1968. De president van het bedrijf Michael E Rosenberg heeft hiervoor een deal gesloten. Dit betekent dat de film voor het eerst in Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn. Hierna zal een Blu-Ray en digitale uitgave volgen. Eerder dit jaar kreeg de film al een 4K restauratie.

De film werd opgenomen in Italië, maar speelt zich af in Utah tijdens een strenge winter aan het einde van de 19de eeuw. Vogelvrije dieven worden opgejaagd door meedogenloze premiejagers, onder wie de koelbloedige psychopaat Loco. De inwoners van het dorp Snow Hill schakelen ter bescherming Silence in: een man van weinig woorden, en een premiejager van premiejagers. Het is een verhaal over de strijd tussen gerechtigheid en corruptie, maar de scheidslijn tussen goed en kwaad zijn niet altijd even duidelijk.

De film werd geregisseerd door Sergio Corbucci, en bevat rollen voor Jean-Louis Trintignant, Klaus Kinski, Vonetta McGee en Frank Wolff. The Great Silence wordt gezien als een van de beste Spaghetti Westerns aller tijden. Het heeft invloed gehad op films als Quentin Tarantino’s The Hateful Eight. Het was echter ook een controversiële film, met veel geweld, links georiënteerde anti-establishment motieven en een interraciale relatie. Het zijn elementen die destijds niet gewoon waren in Amerikaanse Westerns. Mede daarom werd de film nooit uitgebracht in Amerikaanse bioscopen. Wel werd er overwogen om een remake te maken met Clint Eastwood, wat uiteindelijk evolueerde tot de film Joe Kidd. Een van de meest verrassende aspecten van de film was het tragische einde. Voor internationale distributie werd daarom ook een meer conventioneel “happy ending” opgenomen.

[youtube 8t00DU3UKpE]

Als je meer wilt weten over deze film. Bekijk hier Sandro’s lijstje van 10 Spaghetti Westerns die de moeite waard zijn.