Ghostbusters sequel buiten New York?

Ghostbusters sequel buiten New York?

In Nederland is de Ghostbusters reboot nog geen week uit. Of de studio’s deze film hadden mogen maken  zijn de meningen nog over verdeeld. En of de opbrengsten genoeg zullen zijn om een vervolg te garanderen is ook nog maar de vraag. Met een sterk openingsweekend lijkt die mogelijkheid wel aanwezig. Regisseur Paul Feig zegt in ieder geval open te staan voor een nieuwe film met dezelfde cast, bestaande uit Kristen Wiig, Leslie Jones, Melissa McCarthy en Kate McKinnon. Als het aan hem ligt zal een tweede film ook buiten de gebruikelijke setting van New York treden.

“I’ve got a story in line, I might go to some other places too.”

Een van de kritiekpunten op deze Ghostbusters met een geheel vrouwelijke cast is dat de film te zwaar afhankelijk zou zijn van het succes en de formule van het origineel uit 1984. Zo verschijnt een groot deel van de oude cast in de vorm van cameo’s. Ook toont het plot van de twee films veel overeenkomsten met elkaar. Gezien de ambitie van de regisseur zou een sequel veel meer af kunnen wijken. Zal het Ghostbusters team eindelijk een internationale organisatie worden?

“I’ve always steered clear of doing sequels just because I always liked to do new stuff, but this world is so rich and this cast is so great [that] I’d be open to it. There’s so much stuff that can be done.”

Ben je er nog niet over uit of je de nieuwe Ghostbusters een kans wilt geven? Lees de recensie van Erik Jansen. Bekijk ook Sandro’s recensie in de laatste aflevering van Dutch Angle Film Reviews.

Ghostbusters is een sciencefiction-comedy mediafranchise bestaande uit twee films, twee animatieseries, een aantal videospellen, stripseries, een themaparkattractie en een rollenspel. De franchise begon officieel met de film uit 1984. De nieuwe film wordt geregisseerd door Paul Feig (Spy, The Heat) en er zijn cameo’s  van bekende Ghostbusters-gezichten als Sigourney Weaver, Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson en Annie Potts. De Ghostbusters reboot is vanaf 22 juli 2016 in de bioscopen te zien.