Geen Highlander voor Ryan Reynolds

Highlander

Ryan Reynolds zal toch niet de hoofdrol spelen in de reboot van Highlander. In november vorig jaar verliet regisseur Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) al de reboot van de gelijknamige cultfilm uit 1986. Ryan Reynolds stond toen in de startblokken om de hoofdrol te spelen, maar moest wachten totdat de studio Summit een geschikte vervanger voor de regiestoel had gevonden. Meer dan een half jaar later is dit nog steeds niet opgelost en heeft Reynolds geen zin meer om langer te wachten.

Summit kan nu dus op zoek naar een nieuwe regisseur en hoofdrolspeler. Het script ligt in ieder geval klaar. De reboot werd in eerste instantie geschreven door Art Marcum en Matt Holloway (Iron Man). Vervolgens herschreef Melissa Rosenberg (Twilight) het script. Onder Fresnadillo’s toezicht werd het scenario door Noah Oppenheim nog een keer herbewerkt.

Christopher Lambert speelde de hoofdrol in de oorspronkelijke Highlander van regisseur Russell Mulcahy. Hoewel het scifi-avontuur in de bioscopen flopte, werd het een enorme hit op video. De cultstatus leidde tot vier vervolgfilms, een tv-serie en talloze spin-off producten.