Gambit loopt vertraging wegens herschrijvingen

Gambit loopt vertraging op volgens Doug Liman

Fans van Channing Tatum zullen nog even geduld moeten hebben voordat zij hem als Gambit kunnen zien. 20th Century Fox‘s X-Men spinoff Gambit zou de releasedatum van oktober 2016 niet halen. De productie is vertraagt vanwege het herschrijven van delen van het script. Volgens scenarist Reid Carolin:

“Gambit” was supposed to begin production in the first quarter of 2016, but sources have informed THR that the film is now expected to begin production at the end of 2016. “Gambit” is undergoing rewrites from Tatum’s producing partner and “Magic Mike” and “Magic Mike XXL” 

Als gevolg hiervan is Doug Liman in onderhandeling om eerst de film The Wall te regisseren voor Amazon Studios. The Wall is geschreven door Dwain Worrel. Liman verwacht in de zomer klaar te zijn met de film om daarna weer op volle kracht met Gambit door te gaan.

Naast Tatum zal actrice Lea Seydoux te zien zijn in de film. Gambit is een mutant die de superkracht heeft om mentaal kinetische energie te maken en beheersen. Hij is vooral bekend om zijn kaarttrucjes. Hiermee was hij al in X-Men Origins: Wolverine te zien, nu krijgt hij dus een eigen spin-off. Tatum vertolkt niet alleen de rol van Gambit, maar zal het project ook produceren.