Frozen succesvol genoeg voor Broadway?

Frozen

Disney’s Frozen is ontzettend populair en succesvol aan de box office. Zou dit een Broadway show kunnen betekenen? Walt Disney heeft nog niks aangekondigd en een Disney bestuurslid vertelde:

“There’s been no discussion on doing that with Frozen yet.”

Maar voegde er daarna aan toe:

“We are obviously aware how powerful it is and how powerful the music is.”

De liedjes uit Frozen zijn ontzettend pakkend en de soundtrack van de film heeft dan ook de top van de Billboard Music charts gehaald. Daarmee is het op dit moment het best verkopende album. Dit is niet verrassend als je kijkt naar het aantal fan-covers en de activiteit rondom de muziekfilmpjes die Disney online heeft gepost.

[youtube moSFlvxnbgk]

Het meest populaire nummer is Elsa’s ‘Let It Go’, gezongen door Idina Menzel (Broadway ster in Wicked en Rent). Naast Idina is ook Jonathan Groff (stem van Kristoff) bekend met Broadway (Spring Awakening). Gad is voor Frozen fans de geliefde sneeuwpop Olaf, daarvoor speelde hij in de musicals The 25th Annual Putnam County Spelling Bee en The Book of Mormon. Prins Hans werd ingesproken en gezongen door Santino Fontana, een man met een behoorlijke lijst van Broadway shows, de meest recente daarvan Rodgers & Hamerstein’s Cinderella.

[youtube MrwQUgr-9Ng]

Dat deze talenten ook daadwerkelijk in een Frozen Broadway show zouden gaan spelen is helaas onwaarschijnlijk. De sterren zijn erg gewild. Maar zolang de film het goed blijft doen aan de Box Office, worden de kansen van een musical versie wel groter.

De film heeft al $300 miljoen in Amerika opgeleverd, met het achtste weekend in zicht. Hiermee is het record van The Lion King met $422 miljoen na 26 weken niet al te ver meer. Nu de film al op $643 miljoen wereldwijd staat wordt er niet alleen gedacht aan het inhalen van het wereldwijde record van The Lion King ($765 miljoen), maar het zou zelfs kunnen dat de film een biljoen zal halen. Disney uitvoerend producent Dave Hollis zei over het succes van de film het volgende:

“It was a super rare feat for Frozen to return to the top spot after its initial opening which puts it line with Avatar and Titanic, and if you are ever mentioned in a sentence with them, you know there is something going right.”