Forest Whitaker en anderen in Marvel’s Black Panther

Forest Whitaker en anderen in Marvel’s Black PantherMarvel Studios heeft een aantal nieuwe namen toegevoegd aan de cast van Black Panther. Zo zullen Academy Award winnaar Forest WhitakerDaniel Kaluuya en Florence Kasumba te zien zijn in de film. De studio bevestigde ook de eerdere casting van Winston Duke als M’Baku, aka de slechterik Man-Ape.

Whitaker speelt de rol van Zuri, een oudere staatsman in Wakanda. Daniel Kaluuya zal te zien zijn als W’Kabi, T’Challa’s vertrouweling en Florence Kasumba keert terug in de rol van Ayo. In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage Black Panther. Daarnaast zijn er nog rollen voor Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o en Danai Gurira.

De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War. T’Challa keert terug naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

Black Panther wordt geregisseerd door Ryan Coogler en zal te zien zijn vanaf 15 februari 2018.