Filmweek 43 door Martijn

Week 43 zit er weer op. Dus tijd voor een nieuw weekoverzicht. In dit overzicht verzamel ik het meeste opvallende en (voor mij) interessante nieuws.

B

Waar we vorige week nog vrouwenrechten als maatschappelijk thema hadden, staat nu de ”blanke genocide” centraal. Een aantal mensen zijn namelijk niet blij dat er in de aankomende Star Wars film, Star Wars: The Force Awakenseen zwarte acteur in de cast zit. Het zou zelfs bijdragen aan de ”genocide” op het blanke ras.

CRsJorKUAAEpZhe

Regisseur J.J.Abrams word beschuldigd van blanke genocide

Zelf kan ik eigenlijk alleen maar lachen om zulke absurde uitspraken. Ik ben benieuwd wat diezelfde mensen van de aankomende Power Rangers-film zullen vinden. Hierin zijn een blanke, zwarte én een Aziatische acteur gecast. Grappig dat de zwarte Power Ranger gespeeld word door de Aziatische Ludi Lin, en dus niet de negroïde RJ Cyler. Is dat ook moord op het blanke ras?

power-rangers-chevron-1280jpg-8dd0e1_1280w

De nieuwe Power Rangers film staat gepland voor begin 2017

Bij het woord ”moord” denk ik toch snel aan de slasher-film. De eerste teaser van Sneekweek is deze week verschenen, een nieuwe titel in het Nederhorror genre. In deze film wordt een groepje studenten tijdens een zeilfestijn lastiggevallen door een psychopaat. Dit concept hebben we inmiddels al 2047 keer in een film gezien. Ik verwacht daarom niet dat het een hoogstaande film zal gaan worden, maar waarschijnlijk prima voor een avondje popcorn vermaak.

sneekweekfilm

Sneekweek word een Nederlandse horrorfilm

Als we het nou toch over popcorn hebben, streamingdienst Popcorn Time kwam deze week meerdere keren in het nieuws. Alleen niet bepaald positief. Allereerst de waarschuwing van Tim Kuik. Kuik is de directeur van Stichting Brein, en beweerde dat Popcorn Time gebruikers binnenkort kunnen rekenen op boetes. Dit klonk voor vele als een loze kreet, maar in Duitsland worden schijnbaar al hoge boetes uitgedeeld. Tenminste, ik vind €1090 nogal veel geld.

Filmweek 42 door Martijn

Popcorn Time is een illegale streamingsdienst

Veel geld? Hiermee kunnen we weer een brug slaan naar The Big Short. Deze film met Brad Pitt en Ryan Gosling gaat over de zogeheten ”credit bubble”. Dit verschijnsel was de oorzaak van de financiële crisis. Deze week verscheen er een poster voor deze veelbelovende film.

Filmweek 43 door Martijn

Een veelbelovende film met een sterrencast? Dan komen we weer uit bij aankomende Bond-film SPECTRE. Het duurt niet lang meer voordat de langste James Bond-film ooit in de bioscopen te zien is. Al heeft de pers hem deze week al kunnen bekijken.

Filmweek 43 door Martijn

Monica Bellucci speelt het personage Lucia Sciarra

Wij moesten het helaas doen met een korte clip, waarin het personage van Monica Bellucci kennismaakt met James Bond.

Gelukkig is SPECTRE niet de enige grote film die dit najaar zal uitkomen. We hebben ook nog het eerder genoemde Star Wars: The Force Awakens in het vooruitzicht. Hiervan zagen we onlangs een nieuwe trailer.

star-wars-the-force-awakens-wallpaper

De nieuwe Star Wars film verschijnt in december

Daarnaast werd bekend dat bioscoop-keten Pathé de film 24 uur zal gaan draaien, zodat iedere fan de film kan zien. Fans van Star Trek zullen helaas nog even moeten wachten. De nieuwe film Star Trek Beyond wordt namelijk pas in juli 2016 uitgebracht.

star-trek-beyond759

Star Trek Beyond is pas in 2016 te zien

Ik ben benieuwd of Star Wars of SPECTRE een Oscar gaat krijgen. Hoe dan ook, acteur Chris Rock gaat de presentatie doen. Wat overigens niet de eerste keer is. In 2006 nam Rock de presentatie ook al op zich.

chris_rock_Oscars

Acteur en Komiek Chris Rock gaat voor de 2e keer de presentatie op zich nemen tijdens de Academy Awards

Dit was het wel zo’n beetje voor de afgelopen filmweek.

[youtube 3V5dUCZVtkA]

Als afsluiter nog het satirische weekoverzicht van Sandro, waarin hij onder andere zijn ”mening” geeft over de aankomende Star Wars film.