Filmweek 38 – Volgens Sandro Algra Barradas

film-roll

Week 38 zit er weer op. Tijd voor een nieuw weekoverzicht. In dit overzicht verzamel ik al het nieuws van de afgelopen week en zal ik dieper ingaan op nieuws wat mij persoonlijk aansprak. Waar zal ik mee beginnen? Hollywood heeft geen originele ideeën meer, dat weten we allemaal nu wel. Vind je dat het meevalt? Kijk maar naar het nieuws van afgelopen week en vertel me dat het niet zo is.

B

De sci-fi klassieker Blade Runner krijgt na ruim drie decennia een vervolg. Denis Villeneuve zal deze keer de regie op zich nemen. Ridley Scott heeft het waarschijnlijk te druk daarvoor, hij is nu bezig met Prometheus 2. Details over het verhaal van de nieuwe Blade Runner zijn onbekend. Maar als ik Villeneuve was zou ik maar opschieten: het jaar waarin de eerste film zich afspeelt komt eraan.

Filmweek 38 volgens Sandro

De Nederlandse première van de nieuwe James Bond-film is al twee keer naar voren geschoven. SPECTRE zal nu zelfs een week eerder in Nederland te zien zijn dan wereldwijd. Goed nieuws voor Bond-fans dus, helaas kunnen de fans van Pacific Rim niet van geluk spreken: het vervolg daarop lijkt namelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld. Guillermo del Toro kwam echter met de belofte dat de film er wel degelijk aankomt. Hetzelfde optimisme hoorden we ook in de woorden van Simon Kinberg. Na de teleurstellende reacties op Fantastic Four hoopt hij nog altijd een fatsoenlijk vervolg te mogen maken.

pacific-rim-header-1

‘Valt de nieuwste film uit de reeks tegen? Dan wachten we gewoon een paar jaar, en straks komen we wel met een reboot.’ Dat was althans de behandeling die Fantastic Four eerder al kreeg. De Steve Jobs biopic krijgt eveneens een tweede poging. Ben je nog altijd sceptisch na het zien van die vorige film met Ashton Kutcher? Ik zou zeggen: bekijk de nieuwe trailer en bepaal maar of dit de moeite waard is. Mogelijk komt er zelfs weer een nieuwe verfilming van de tv-serie Charlie’s Angles. Als deze ook maar iets gaat lijken op die twee films met Drew Barrymore zou ik nog liever blind worden. Helaas is dat binnenkort geen uitweg meer: de Watson app zorgt er namelijk voor dat ook blinden precies zullen weten wat er op het scherm gebeurt.

Banks-Bar-640

Marvel is weer druk bezig met het verfilmen van zijn comics. Onlangs werd bevestigd dat Rachel McAdams een rol zal spelen in Doctor Strange. Disney wil ook nieuw leven blazen zijn eigen franchises. Mary Poppins krijgt nu een vervolg: deze keer met Emily Blunt in de hoofdrol. De eerste officiële trailer van de live-action verfilming van The Jungle Book is inmiddels te zien. Een nieuwe interpretatie van dit verhaal zou ik wel graag willen zien, maar niet van Disney. Het tekenfilmpje werkte prima als kinderfilm. Als je een film wilt met de politieke lading uit het boek zou ik dat toch aan een andere studio overlaten.

31

Van bepaalde klassieke verhalen kunnen we nooit genoeg interpretaties zien. De tweede trailer van de Point Break remake is nu uit en volgend jaar beginnen alweer de opnames van de Power Rangers reboot. Dat was maar een grapje… ik heb het natuurlijk over 20.000 Leagues Under The Sea. Deze film is een passieproject van Bryan Singer. Hij had het verhaal al van kleins af aan willen vertellen en neemt nu de rechten van Disney mee nam naar 20th Century Fox.

Filmweek 38 volgens Sandro

Jeugdsentiment raakt haast niemand zo erg als Star Wars fans. Houd je maar vast, want de onbewerkte versies van de originele trilogie zijn wellicht in de toekomst verkrijgbaar op Blu-Ray. Dit jaar kun je in ieder geval al genieten van Star Wars: The Force Awakens, maar wist je dat Luke Skywalker bijna omkwam bij de opnames?

maxresdefault

Onze andere jeugdhelden, Bassie & Adriaan, ondergingen bijna hetzelfde lot… in hun rol dan. In Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan wordt het oude duo gered door hun jonge opvolgers. Filmhoek was aanwezig bij de première om afscheid te nemen van deze heren.

[youtube AZKJMr5km8U]

 

11998171_1081101958574278_1346126778_n

Nog een paar dagen wachten en dan staat het NFF weer voor de deur! Net als de afgelopen jaren zal Immy Verdonschot daar aandacht besteden aan het Nederlands Film Festival, welke dit jaar zijn 35ste jaargang mag vieren. En ze kan alvast verklappen dat het een hoop goeds voorspelt! Lees hier haar voorbeschouwing.