Filmweek 36 volgens Martijn

old-film

B

Week 36 zit er weer op. Tijd voor een nieuw weekoverzicht. In dit overzicht verzamel ik al het nieuws van de afgelopen week en zal ik dieper ingaan op nieuws wat mij persoonlijk aansprak. Waar zal ik mee beginnen?

Filmweek

Allereerst wil ik nog even stilstaan bij het overlijden van Wes Craven. Dit was een van de meest invloedrijke horrorregisseurs aller tijden. Met zijn 76 jaar heeft Craven vast een mooi leven geleefd, maar toch is het een gemis voor vele horror-fans. Daarom heeft Immy er een blog aan gewijd, lees deze hier!

B

B

Filmweek

We hoorden ook dat Steve Carrell Bruce Willis zal vervangen in de nieuwe film van Woody Allen. Deze keuze vind ik persoonlijk nogal vreemd. Hetzelfde zou zijn als Ian Mckellen vervangen zou worden door Arnold Schwarzenegger.

B

download

B

Idris Elba

Nieuwe James Bond auteur Anthony Horowitz heeft zich uitgelaten over de mogelijkheid dat Idris Elba de nieuwe Bond wordt. Tevens gaf hij aan dat Daniel Craig een uitstekende James Bond is, maar dat de films na Casino Royale inzakten.

Horowitz stoorde zichzelf eraan dat het personage van James Bond meer menselijke trekjes kreeg, en niet meer de perfecte superheld was. Persoonlijk vind ik dat een goede verandering, maar ik weet dat vele Bond-fans het hier niet mee eens zullen zijn.

spectrestandee

Heb je trouwens al de nieuwe posters voor SPECTRE gezien? Of gehoord dat Daniel Craig zelf betwijfelt of het nog een keer Bond zal gaan spelen?

B

11954565_413330112194230_5459731381858617186_n

Daarnaast nog steeds weinig informatie betreft het mysterieuze Behind The Star project. Zodra we meer weten, zullen we jullie informeren!

B

  • Fransman Vincent Cassel gaat Matt Damons antagonist in Bourne 5 worden. Ik vond Cassel in Irréversible een sterke rol spelen, dus heb er wel vertrouwen in.
  • Het gerucht gaat dat ABBA film Mamma Mia! een sequel krijgt met daarin wederom Meryl Streep.
  • Bekijk ook de nieuwe trailer van Macbeth, een film met Michael Fassbender en Marion Cotillard.

B

11975335_966234416772194_430674909_o

Heb jij trouwens al gehoord van het Nieuwe Filmers Festival? Vijf teams van een nieuwe generatie filmers maakten in een week tijd ieder een nieuwe korte film, van script tot eind montage en in elk denkbaar genre. Deze 5 films gaan op 18 september in première en strijden om de filmaward Het Paradepaardje.

B

  • Leatherface, het personage uit The Texas Chainsaw Massacre, krijgt een nieuwe film. Persoonlijk vind ik het nu wel genoeg.
  • BCC gaat binnenkort een film uitzenden waarin de opkomst van Grand Theft Auto word nagespeeld. Klinkt interessant, maar ook weer een beetje suf ,omdat je bij de titel Grand Theft Auto toch direct aan spectaculaire actie denkt.

B

steven-spielberg-zet-robopocalypse-laag-pitje

Opvallend was dat Steven Spielberg deze week vaak in de nieuwsberichten terugkwam. Ten eerste gaf de regisseur aan dat hij een reboot wilde van zowel Jaws als Back To The Future. Hierop kwam uiteraard veel kritiek van fans. Daarnaast gaf hij aan dat het superhelden-genre ooit sterk in populariteit zal afnemen. Het klinkt niet zo gek, aangezien dat vaker is met genre’s.

B

Welk nieuws heeft op jou het meeste indruk gemaakt?