Fifty Shades of Grey krijgt R-Rating

Fifty Shades of Grey

De filmadaptatie van van E.L. James’ erotische boek Fifty Shades of Grey krijgt een R-Rated mee. De Amerikaanse organisatie MPAA, die films een rating toekent, heeft dit bekend gemaakt. Dit vanwege, “strong sexual content including dialogue, some unusual behavior and graphic nudity.” Producent Dana Brunetti liet eerder weten dat de film voor een breder publiek een R-Rating ging krijgen en mogelijk zou er ook een NC-17 rating komen.

[youtube 6FDTMRK7-24]

De film van Universal Pictures is gebaseerd op de erotische bestseller Fifty Shades of Grey van schrijfster E.L. James en het script van de film werd geschreven door Kelly Marcel. Michael De Luca en Dana Brunetti produceren de film samen met E.L. James. De film wordt geregisseerd door Sam Taylor-Johnson.

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

Jamie Dornan en Dakota Johnson zullen te zien zijn als respectievelijk Christian Grey en Anastasia Steele. Daarnaast zijn er ook rollen voor Luke Grimes en Jennifer EhleFifty Shades of Grey gaat op Valentijnsdag 2015 in première.