Ewan McGregor hoofdrol in Disney’s Christopher Robin film

Ewan McGregor hoofdrol in Disney’s Christopher Robin filmVolgens The Hollywood Reporter gaat Ewan McGregor de titelrol spelen in Walt Disney Pictures‘ Christopher Robin film. De film is een van de twee projecten welke gebaseerd zijn op het leven van Christopher Robin Milne, de schrijver van Winnie de Poeh. De film waar dit bericht over gaat wordt geregisseerd door Marc Forster (World War Z en Finding Neverland) en richt zich op een volwassen Christopher Robin die terugkeert naar het Hundred Acre Woods.

Disney’s Christopher Robin werd geschreven door Alex Ross Perry (Listen Up Philip), waarna Tom McCarthy (Spotlight) het scenario verder aanpaste. Nu blijkt dat ook Allison Schroeder (Hidden Figures) recentelijk het scenario nog heeft aangepast.

Walt Disney kocht in 1961 de rechten van de gele teddybeer en heeft van Winnie de Poeh een van de pijlers van de studio gemaakt. De eerste korte film welke in de bioscoop werd vertoond is Winnie the Pooh and the Honey Tree (1966). Vervolgens werden er nog twee korte verhalen verfilmt. Alle drie werden in 1977 samengevoegd tot The Many Adventures of Winnie the Pooh. De beer speelde vervolgens nog de hoofdrol in een aantal TV series, acht direct-to-DVD films, en vier bioscoopfilms.