Ewan McGregor als Lumiere in Disney’s Beauty and the Beast

ewan-mcgregor

De laatste grote rol is gecast in Walt Disney Pictures’ live-action Beauty and the Beast. Ewan McGregor zal de kandelaar Lumiere spelen,.

Emma Watson en Dan Stevens zullen te zien zijn als respectievelijk Belle en het Beest. Daarnaast speelt Luke Evans Gaston en Josh Gad Lefou. Emma Thompson speelt Mrs. Potts, Kevin Kline Belle’s vader, Maurice en Ian McKellen speelt Cogsworth.

Achtvoudig Oscar-winnaar Alan Menken (The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin) zal de soundtrack van de film verzorgen. De score zal naast de oude nummers nieuwe bevatten. Daarnaast wordt er nieuwe muziek geschreven tezamen met Sir Tim Rice.

De film Beauty and the Beast wordt geregisseerd door Bill Condon. Deze is in lijn met de nieuwe richting die Disney inslaat, namelijk het produceren van live-action remakes van de klassieke animatiefilms. Tot op heden zagen we Alice in Wonderland, Maleficent en Cinderella. In de toekomst kunnen we ook nog genieten van de remakes Jungle Book, Dumbo en eventueel The Little Mermaid.