Ennio Morricone heeft spijt van “nee” tegen Clint Eastwood

ennio-morricone-clint-eastwood

Ennio Morricone zegt spijt te hebben nooit met acteur/regisseur Clint Eastwood te hebben samengewerkt. De 86-jarige componist heeft inmiddels meer dan 500 films van muziek voorzien. In een BBC-interview erkende hij echter een verzoek om muziek voor de films van Clint Eastwood te componeren in het verleden te hebben afgewezen. Morricone noemt dat nu een gemiste kans.

“When Clint called me, I said no out of respect to Sergio Leone, not because I did not like the movies that he did.”

Clint Eastwood bereikte wereldfaam als ster van de Sergio Leone films A Fistful of Dollars (1964), For a Few Dollars More (1965) en The Good, The Bad and The Ugly (1966). Morricone was een jeugdvriend van de in 1989 overleden Sergio Leone. In totaal zouden ze in zes films samenwerken. De muziek van deze Spaghetti Westerns is volgens Morricone niet het beste wat hij voor Leone componeerde. Als je het aan hem vraagt bereikten ze het hoogtepunt van hun collaboratie in de misdaaddrama Once Upon a Time in America (1984).

Ennio Morricone gaat volgend jaar verder met zijn Europees tournee die hij eerder moest onderbreken. Op 1 februari treedt hij op in Amsterdam.

[youtube zmmb0VrLq50]