Eerste foto Saving Mr. Banks met Emma Thompson en Tom Hanks

De eerste officiële foto met Emma Thompson en Tom Hanks in Disney’s Saving Mr. Banks is verschenen. Bekijk deze hieronder. De film is te zien vanaf 13 december.

Saving Mr. Banks

WALT_JULIE-AND-P_L

Naamloos

Saving Mr. Banks vertelt hoe Walt Disney (Hanks) en Mary Poppins schrijfster P.L. Travers (Thompson) samen tot de uiteindelijke film adaptatie zijn gekomen, na 20 jaar vol problemen.

Toen Walt Disney’s dochters bleven zeuren dat hij een film moest maken van hun favoriete boek, P.L. Travers’ Mary Poppins, maakt hij hen een belofte; één waarvan hij niet wist dat het 20 jaar zou duren om deze te verwezenlijken. Om de rechten te verkrijgen moet Walt het opnemen tegen een chagrijnige, onbuigzame schrijfster wie totaal geen intentie heeft om haar geliefde magische nanny te verkopen aan Hollywood. Maar wanneer de boekverkoop begint te stoppen en ze in geldproblemen komt, besluit Travers tegen gaar zin in om naar Los Angeles te gaan en te horen wat Disney’s plannen zijn voor de adaptatie.

Voor die twee weken in 1961 trekt Walt Disney alles uit de kast, zoals storyboards en songs van de talentvolle Sherman brothers. Maar de prikkelbare schrijfster hapt niet. Hij begint hopeloos toe te kijken wanneer de rechten verder en verder weg lijken te raken. Het is enkel wanneer hij komt met verhalen uit zijn eigen kindertijd dat Walt ontdekt wat de geesten zijn die haar najagen, en samen maken ze uiteindelijk een van de meest geliefde films allertijden, Mary Poppins.

In de film spelen ook Victoria Summer als Julie Andrews en Kristopher Kyer als Dick Van Dyke.

[youtube DOT1mLI9nCo]