Eerste Fifty Shades of Grey poster

Universal Pictures heeft de eerste poster voor Fifty Shades of Grey vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken. Op deze poster zien we Jamie Dornan als Christian Grey, uitkijkend over Seattle vanuit zijn kantoor. Vanaf vandaag hangt deze poster op verschillende grote billboards in grote steden van de VS: New York (Grand St. & 6th Ave), Los Angeles (Wilshire Blvd. & Gayley), Chicago (LaSalle & Hubbard), San Francisco (Mission St. & 6th) en Seattle (1st St. & Wall St.). Met nog iets meer dan een jaar te gaan zal de promotie langzaamaan uitbreiden naar andere steden.

Fifty Shades of Grey

Het boek Fifty Shades of Grey is een wereldwijd fenomeen geworden en is al in meer dan vijftig talen vertaald. Van de trilogie zijn al meer dan 70-miljoen exemplaren verkocht in zowel boeken als e-books, waarmee het een van de snelst-verkopende series ooit is geworden.

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

Na het eerste boek uit 2011, kwamen er twee vervolgen, Fifty Shades Darker ook in 2011 en in 2012 Fifty Shades Freed, waarin de relatie van het stel verder wordt verdiept. De film wordt geregisseerd door Sam Taylor-Johnson en is vanaf 13 februari 2015 in de bioscopen te zien.