Een Star Wars The Force Awakens boycot wegens ‘blanke genocide’

CRrppt-UEAA0d_k

Over een kleine twee maanden gaat de langverwachte Star Wars Episode VII: The Force Awakens in première. Als het aan een groep bloggers ligt zal deze film niet bezocht worden. Op de hashtag #BoycottStarWarsVII wordt een oproep gedaan voor het boycotten van de film wegens wat zij anti-blanke propaganda noemen. De film zou bijdragen aan ‘white genocide’ vanwege zijn multiculturele cast. Het is een initiatief van #whitegenocide.

#BoycottStarWarsVII is momenteel een van Twitters trending topics. Maar de overgrote meerderheid van de reacties zijn niet afkomstig van mensen die het met de stelling eens zijn. Er wordt veel spot gedreven met de oproep. Zo wijst men erop dat veel personages uit de vorige Star Wars films, waaronder Darth Vader en Lando Calrissian, al door gekleurde acteurs gespeeld werden.

“Zijn de negatieve reacties een effectieve manier om de racistische aard van de hashtag bestrijden of geeft men de Twitteraars hiermee een podium?” Dat is een vraag die meerdere bloggers op het moment stellen. Maar er zijn ook mensen die de positieve kant van deze beweging zien: “Wees op z’n minst blij dat je in december de bioscoopzaal niet hoeft te delen met racisten.”