Dumbledore te zien in Fantastic Beasts 2

Dumbledore te zien in Fantastic Beasts 2Hoewel Fantastic Beasts and Where to Find Them pas later deze maand in de bioscopen te zien zal zijn, wordt nu al duidelijk dat Dumbledore zijn opwachting zal maken in Fantastic Beasts 2.  Dit heeft regisseur David Yates aangekondigd:

“In the second movie Dumbledore comes back. He’s got a couple of good scenes with Newt… We’re discussing who would play Dumbledore, any suggestions would be good.”

In het geplande vervolg gaat naar verluidt slechterik Grindelwald een grote rol spelen. Hij is bevriend met Dumbledore, en wordt later in zijn leven een duister tovenaar. De strijd tussen Grindelwald en Dumbledore staat waarschijnlijk centraal in de vervolgen. Het is nog niet bekend welke acteurs men op het oog heeft.

In de eerste twee Potter-films werd de rol van Dumbledore gespeeld door Richard Harris, maar hij overleed en werd vervangen door Michael Gambon voor de rest van de films in de franchise.

[youtube kUOGlHjTFXU]

Fantastic Beasts And Where To Find Them volgt de avonturen van Newt Scamander, die zeventig jaar voor de gebeurtenissen in de Harry Potter-films op onderzoek uit gaat om een encyclopedie te schrijven over alle magische dieren.

Voordat Harry, Ron, Hermelien en de rest voor het eerst Zweinstein binnenliepen doet Newt Scamander onderzoek naar magische wezens. Hij reist naar New York met zijn vertrouwde koffertje gevuld. Daarin bevinden zich zeldzame en bedreigde magische dieren die Newt in het verleden ontdekt heeft. Maar door een ongeluk ontsnappen enkele van de gevaarlijkste wezens uit het koffertje en moet hij hen terug zien te vinden voordat ze schade aanrichten. Daarin wordt hij gedwarsboomd door een sekte van Amerikaanse tovenaars die bang zijn voor No-Maj (de Amerikaanse naam voor Dreuzels).

De film wordt geregisseerd door Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 & 2-regisseur David Yates en de cast bestaat uit Eddie Redmayne, Colin Farrell, Katherine Waterston, Ezra Miller, Samantha MortonDan FoglerCarmen EjogoRon Perlman en Alison Sudo. De film zal vanaf 17 november 2016 te zien zijn.