Disney wil nog steeds nieuwe Indiana Jones

Indiana Jones

Indiana Jones

De laatste geruchten die gingen over Indiana Jones waren dat de actieheld niet meer gespeeld zou worden door Harrison Ford. Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile) zou een script hebben aangeleverd. Nu bevestigt Disney CEO Bob Iger in een interview met Variety dat ze graag een nieuwe Indiana Jones willen maken maar op dit moment zijn ze nog te druk met andere projecten.

In het interview zegt Iger dat Lucasfilm, onderdeel van Disney, druk bezig is met Star Wars en het daarom rustig aan wil doen met andere projecten. Disney heeft de rechten van de Indiana Jones in handen maar voert onder de leiding van Rich Ross een beleid waarin minder films geproduceerd worden. Volgens Iger komt dat de kwaliteit van de films ten goede.

Het zal dus nog een tijd duren voordat er een nieuwe film komt omdat Disney duidelijk geen haast heeft. Harrison Ford, die Indiana Jones en in Star Wars speelde, is inmiddels 72 jaar. De kans lijkt daardoor groot dat Harrison Ford niet meer in de schoenen van Indiana Jones zal treden.