Disney gaat remake maken van Sister Act

The Hollywood Reporter liet onlangs weten dat Disney een remake van de komedie Sister Act maakt. Actrice Whoopi Goldberg, die de hoofdrol had in het origineel, is niet betrokken bij de remake. Kirsten Smith en Karen McCullah, verantwoordelijk voor Legally Blonde, zullen het scenario schrijven. Verder zal Allison Shearmur de film produceren.

Disney gaat remake maken van Sister Act

Het origineel volgde het leven van Deloris, een zangeres die op de vlucht is voor een stel gangsters en onderduikt als non. Daar heeft ze er moeite mee in de gemeenschap te passen.

De film haalde wereldwijd 232 miljoen dollar op en gold daarmee als een succes. Het vervolg, Sister Act 2: Back in the Habit, verdiende in de Verenigde Staten zo’n 57 miljoen dollar.

De films waren een basis voor de musical die in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en ook Nederland een groot succes was. Goldberg heeft ook een tijdje de rol van Mother Superior vertolkt in de gelijknamige musical.

Of het vervolg hetzelfde verhaal krijgt als het origineel, is niet bekend. De kans is in elk geval groot dat de algemene lijnen hetzelfde zullen blijven.