De onbekende Fantastic Four film

 4171543-3255789808-the-fa

Dit jaar komt de nieuwe Fantastic Four in de bioscoop. Deze draait om vier jonge buitenstaanders die teleporteren naar een alternatief en gevaarlijk universum. Hun fysieke vorm verandert op een schokkende manier waardoor ook hun leven onherroepelijk verandert. Ze moeten als team leren samenwerken om zo hun ijzingwekkende nieuwe capaciteiten te benutten om de aarde te redden van een vroegere vriend die verandert in een vijand.

Dit is niet de eerste keer dat er een film gemaakt is over dit team. In 2005 kwam Fantastic Four uit en in 2007 Fantastic Four – Rise of the Silver Surfer, maar bijna niemand weet dat er in 1994 ook een versie gemaakt is door regisseur Roger Corman. Helaas is deze versie nooit in de bioscopen verschenen, maar wel een grote hit geworden in het bootleg circuit. Op YouTube is vast wel een versie te vinden als je nieuwsgierig bent geworden. Het verhaal is nogal simpel en de effecten knullig, zelfs voor die tijd. Toch blijft het een leuke low budget film. Uiteindelijk bleek dat het nooit de bedoeling was om deze film een bioscoop release te geven, maar dat Twentieth Century Fox de rechten veilig wilde stellen. In een interview van filmmaker Kevin Smith maakte geestenvader Stan Lee dit bekend.

Vorig jaar is Roger Corman met de makers van deze film begonnen aan een documentaire over deze ongepolijste juweel. Deze documentaire heet Doomed! The Untold Story of Roger Corman’s “The Fantastic Four” en is gepland voor een augustus release. Hopelijk komt er door deze documentaire wat meer bekendheid voor de 1994 versie van Fantastic Four en een DVD-release. Meer over deze documentaire: http://doomedthemovie.com/

Doomed! The Untold Story of Roger Corman’s “The Fantastic Four”

download (1)

[youtube hb0z33xu4WU]

Fantastic Four 1994

fantastic_four_poster_01-copy

[youtube r_X5C6e3ZeY]

Fantastic Four 2015

fantasticfourp3

Fantastic Four is een eigentijdse re-imagining van Marvels originele en langstlopende superheldenteam.

[youtube AAgnQdiZFsQ]

Hoofdrollen zijn er voor Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan, Jamie Bell, Toby Kebbell, Reg E. Cathey en Tim Blake Nelson. Fantastic Four wordt geregisseerd door Josh Trank op basis van een scenario door Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past). De film is te zien vanaf 6 augustus. Overigens is het als bekend geworden dat op 9 Juni 2017 de reboot van  Fantastic Four een vervolg gaat krijgen.