De Louis XIII Cognac-film over 100 jaar

100 Years: The Movie you will never see

Hoe lang kun jij op de première van een film wachten? Voor Star Wars-fans duurt de aanloop naar The Force Awakens, die vanaf 16 december te zien is, wel een eeuwigheid. Liefhebbers van cognac zullen tot maar liefst tot 18 november 2115 moeten wachten op 100 Years: The Movie You Will Never See. Het betreft een promotiefilm voor Louis XIII Cognac. 100 jaar is de tijd die het drankje nodig heeft om te rijpen. Dat betekent dat deze dure likeur die men nu drinkt tijdens de eerste Wereldoorlog werd gedestilleerd: dat is de tijd waarin Charlie Chaplin zijn filmcarrière begon! Tot de uitgave zal de film op een speciale locatie worden opgeslagen.

Inhoudelijk is er niks bekend over de film. Wel weten we dat Robert Rodriguez het heeft geregisseerd en en dan John Malkovich de hoofdrol speelt. Drie teasers zijn vrijgegeven waarin de kijker wordt aangespoord om zich de toekomst in te beelden. De toekomstscenario’s variëren van een technologisch geavanceerde maatschappij met kleurvolle neonlichten tot een post-apocalyptische samenleving, zoals we dat kennen uit de Terminator-films. Ondanks dat de nadruk op de toekomst wordt gelegd beweren Rodriguez en Malkovich dat de echte film zich gewoon in 2015 afspeelt. Ze beschrijven de film als “emotioneel beladen”. Maar helaas zullen wij voorlopig geen enkele frame van deze tijdcapsule zien.

De reden dat Malkovich voor deze film werd gecast ligt volgens topfunctionarissen van Louis XIII aan de relevantie die deze acteur heeft voor dit tijdperk. Ludovic du Plessis, directeur van het bedrijf, noemde hem “de grootste acteur van deze generatie”.

When I was first approached I really loved the idea… I mean, in a way I wish all the films I made wouldn’t have been seen for a hundred years. I don’t know how much that would change the way they are regarded,” aldus Malkovich.

Bekijk de drie teasers hieronder.

[youtube 4NYEj7A5w2U]

[youtube NqMKrFFvR00]

[youtube T1ka20sR-o8]