David S. Goyer wil Green Lantern reboot

Green Lantern

Schrijver/regisseur en DC Comics-kenner David S. Goyer wil graag aan de slag met een film over de superheld Green Lantern. In het DC Universum bestaan vele helden met de rang van Green Lantern. Allemaal behoren ze tot het Green Lantern Corps. Dit corps is opgericht door de Guardians of the Universe, en dient als een intergalactische politiemacht. Naast mensen zijn ook vele buitenaardse rassen lid van dit Corps. Elke Green Lantern beschikt over een Power Ring, die de gebruiker grote macht geeft over de fysieke wereld.

In 2011 verscheen de verfilming Green Lantern van regisseur Martin Campbell gebaseerd op het personage van DC Comics. De hoofdrollen worden vertolkt door Ryan Reynolds, Blake Lively en Peter Sarsgaard. De film was geen groot succes en kreeg vooral negatieve kritieken. Een vervolg kwam er dus ook niet. Volgens Goyer is een reboot dé oplossing. De DC-held is tevens lid van het Justice Leaque-team. Een herziening is dus zeker niet ondenkbaar:

“Goyer says he would love to do Green Lantern. He wanted to highlight Krypton as a truly alien world since Superman a science fiction story.”