D23 Expo 2013: Nieuws #3

d23-expo

Eerdere D23 Expo nieuws updates:
#1
#2

Thor: The Dark World & Captain America: The Winter Soldier getoonde scenes
Gasten van de D23 kregen twee scenes te zien van de nieuwe Marvel films. Helaas hebben we de beelden niet, maar wel een gedetailleerde beschrijving.

thor-the-dark-world-jane-1

De clip van Thor: The Dark World speelt zich af tijdens Jane Foster’s (Natalie Portman) eerste dag op Asgard. Ze ligt op een tafel en wordt bestudeerd door wetenschappers. Thor (Chris Hemsworth) kijkt bezorgd toe als de wetenschappers bespreken dat er een soort van energie in Jane zit die potentieel fataal kan zijn. Je zou denken dat Jane bang is, maar is eerder overweldigd door de vreemde nieuwe technologie. Odin (Sir Anthony Hopkins) stormt de kamer binnen en is woedend dat Jane in Asgard is. Jane is echter onder de indruk dat hij überhaupt weet wie ze is. Dit levert natuurlijk punten op voor haar vriendje, de God of Thunder. Odin beveelt dat Jane terug gestuurd wordt naar Midgard (a.k.a. aarde), maar als een bewaker haar vastpakt wordt hij gelijk afgeweerd. Het lijkt er op dat de energie zichzelf verdedigd, maar wat betekent het?

hr_Captain_America__The_Winter_Soldier_5

De volgende clip is van Captain America: The Winter Soldier. De scene begint met onze held (Chris Evans), volledig in kostuum, die samen met Black Widow (Scarlet Johansson) in een Quinjet (die kleine vliegtuigen uit The Avengers) vliegen over een groot gebied van water. De bay door (de deur aan de achterkant) opent en het is duidelijk dat ze op een missie zijn. Widow vraagt Cap of hij nog iets gedaan heeft in het weekend, waarna hij grapt dat alle mannen van zijn barbershop quartet dood zijn. Widow zegt dat als hij een meisje uitvraagt die ze beiden kennen (laat dit alsjeblieft de serveerster uit The Avengers zijn!) dat zij ja zou zeggen. Cap legt uit dat dat juist de reden is waarom hij haar nog niet gevraagd heeft. Met zijn schild op zijn rug springt hij uit het vliegtuig richting het water. Brock Rumlow (Crossbones – Frank Grillo) komt achter Widow tevoorschijn en het valt hem op dat de super soldaat geen parachute draagt.

Na een lange val, belandt Cap in het water en klimt via het anker van een groot schip omhoog. Heel stilletjes schakelt hij een gewapende bewaker uit en verplaatst zich over de boot terwijl hij elke vijand die hij tegen komt uitschakelt. Zijn vechtstijl heeft stylish en Cap schakelt ze uit met zijn schild en vuisten. Wanneer de vijanden zich om hem heen verzamelen, komen opeens Black Widow en Brock tevoorschijn om Cap te helpen. Terwijl ze aan het vechten zijn praten Black Widow en Cap verder over het daten. Black Widow springt schietend de buik van het schip in en het beeld wordt zwart.

Nieuwe logo’s: Maleficent
Maleficent is het verhaal wat nooit is verteld van Disney´s meest iconische schurk van de klassieker uit 1959: Doornroosje. Maleficent is een beeldschone jonge dame met een goed hart. Ze groeit op in een vredig koninkrijk gevestigd in een bos, tot op een dag een leger invalt om de harmonie van het land te verstoren. Malificent wordt de krachtigste beschermer van het land, maar uiteindelijk wordt ze verraden. Een daad die haar pure hart begint te veranderen in steen. Op zoek naar wraak komt Maleficent terecht in een epic battle met de opvolger van koning die het land binnengevallen is. Als gevolg hiervan plaatst ze een vloek op zijn net geboren kind Aurora, die uiteindelijk Doornroosje wordt. Als het kind ouder wordt komt Maleficent er gauw achter dat ze de sleutel is tot vrede in het koninkrijk en wellicht tot Maleficent’s eigen geluk.

maleficent-1
Nieuwe logo’s: Tomorrowland
Frank is een geniale man op middelbare leeftijd, die door David Nix uit Tomorrowland wordt verbannen en jaren later terugkeert wanneer blijkt dat Nix snode plannen heeft. Frank wordt vergezeld door Athena, een vrouwelijke robot waar hij ooit verliefd op was, en een jong meisje genaamd Casey.

tomorrowland-1

Nieuwe logo’s: Muppets Most Wanted
Het verhaal brengt Kermit, Miss Piggy, Fozzie Bear, Gonzo en de anderen van Amerika naar Europa. Tijdens hun tournee houden ze halt in theaters in Berlijn, Madrid en Londen. Onderweg raken ze verwikkeld in een complot van Constantine, een crimineel meesterbrein. Hij wil een enorme diamant stelen en het toeval wil dat hij erg goed op Kermit lijkt.

muppets-most-wanted-1
Nieuwe logo’s: Saving Mr. Banks
Saving Mr. Banks vertelt hoe Walt Disney en Mary Poppins schrijfster P.L. Travers samen tot de uiteindelijke filmadaptatie zijn gekomen, na 20 jaar vol problemen.

saving-mr-banks-1