D23 Expo 2013: Nieuws #2

 

d23-expo

Eerdere D23 Expo nieuws updates:
#1

The Good Dinosaur stemmencast
Pixar is heel voorzichtig met het bekend maken van elementen van hun films. Gelukkig hebben ze de volgende details vrijgegeven over The Good Dinosaur. Het verhaal focust zich op een apatosaurus (mocht je niet weten wat een apatosaurus is, kijk in de afbeelding hieronder) familie die als boeren werken. Eén van de regisseurs, Pete Sohn legt uit:

“The modern dinosaurs are farmers. We actually designed them to function as their own farm equipment. So triceratops are bulldozers, and stegosauruses have spiky tails that mow down acres of crops, and the apatosauruses, with their long necks, plant and plow the farm fields (since they’re herbivores).”

In dit verhaal zijn dinosaurussen het dominerende ras op aarde (aangezien de asteroïde miste en ze nog een miljoen jaar leefde). Op een dag ontdekt één van de dinosaurussen een menselijke kleuter die niet bang voor hem is en adopteert hem als zijn huisdier. Arlo, de jongste en hoofdrol speler (lees: dinosaurus) wordt ingesproken door Lucas Neff. Neil Patrick Harris en Judy Greer zijn broer Cliff en zus Ivy. De stemmen van de ouders wordt door John Lithgow en Frances McDormand ingesproken als Poppa en Momma. Bill Hader is Forrest, een broertje van Arlo. Klinkt als een sterke cast!

the-good-dinosaur-2
Einde Finding Dory aangepast
“Are you sure you speak whale?” Een documentaire over walvissen heeft het web bereikt met alle gevolgen van dien. Blackfish is gemaakt door regisseur Gabriela Cowperthwaite. Het laat zien hoe slecht Seaworld orca’s behandeld in gevangenschap. Het is een krachtige, overredende doc die je achterlaat met een gevoel dat je nooit (meer) naar Seaworld wilt. Het is een gevoel welke Pixar ook heeft opgevangen en ze gaan hierdoor het einde van het verhaal van Finding Dory aanpassen. We kunnen er dan wel van uit gaan dat het einde iets met dit verhaal te maken zou hebben.

Pixar bevestigde vandaag de stemmencast en een aantal details van Finding Dory. Albert Brooks keert terug als Marlin en Ellen DeGeneres als Dory. Eugene Levy en Diane Keaton spelen Charlie en Jenny, Dory’s ouders. Ty Burrell spreekt Bailey in, een walvis sidekick. Er is dus wel een walvis als personage in het verhaal! Het verhaal begint één jaar na Finding Nemo en richt zich geheel op Dory, die nog steeds last heeft van haar kotertermijn geheugen. Een traumatische gebeurtenis zorgt ervoor dat ze haar instinct voor thuis volgt en op zoek gaat naar haar familie, met Nemo en Marlin die naar haar op zoek gaan.

FINDING DORY

Zootopia
Zoo-wat? Disney is in het geheim bezig met meerdere projecten, zoals Big Hero 6 welke we in ons eerste D23 bericht hadden genoemd. Nog eentje is Zootopia (2016). De animatiefilm gaat geregisseerd worden door Rapunzel’s Byron Howard met een script van Jared Bush. Het speelt zich af in een andere wereld waar dieren eigenlijk gewoon mensen zijn. Het beantwoordt de vraag: Hoe zou de wereld er uit zien als dieren in de moderne wereld leefden zonder mensen? Het eerste stukje concept art is tevens onthuld.

Disney’s Zootopia wordt als volgt beschreven: “A buddy action comedy set in a world where humans never existed.” Er wordt inspiratie getrokken uit Disney’s geanimeerde dieren films, met name Robin Hood (1973). Howard wilt een “film with animals in clothing” doen en kwam op Zootopia. Het focust zich op twee dieren die je niet bij vaak samen ziet (“flat teeth vs sharp teeth“). Nick Wilde, een vos (te zien in de concept art hieronder) en Lt. Judy Hopps, een konijn zijn eerst vijanden, maar worden uiteindelijk vrienden. (Het is Disney, wat verwacht je nou zelf?)

zootopia-1

Inside Out: een kijkje in je eigen hoofd
Inside Out neemt je mee naar een plek die iedereen kent, maar nog nooit gezien heeft. De wereld van je eigen gedachten. De film staat gepland voor 2015. Het verhaal speelt zich volledig af in de gedachten van een mens. We hebben een kijkje naar de vijf hoofd personages, wie emoties zijn in kleuren. Tevens is de stemmencast bekend gemaakt, inclusief Bill Hader, Amy Poehler en Lewis Black.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de emoties in het hoofd van een 11 jarig klein meisje genaamd Riley. Ze is een gelukkig, avontuurlijk kind van Minnesota die van hockey houdt, maar haar familie verhuist naar San Francisco (Pixar’s thuis!) en zo begint het echte emotionele avontuur. Hieronder zie je een afbeelding van de vijf sleutel emoties. Het roze mannetje is Fear (angst – Bill Hader), het blauwe meisje met de bril is Sadness (verdriet – Phyllis Smith), de gele is Joy (blijdschap – Amy Poehler), de groene is Disgust (walgelijkheid – Mindy Kaling) en het kleine rode mannetje is Anger (woede – Lewis Black).

inside-out