Crimson Peak krijgt releasedatum

Crimson Peak

Guillermo Del Toro’s haunted house film Crimson Peak heeft een releasedatum gekregen. Op 16 oktober 2015, een aantal weken voor Halloween, zal de film in de bioscoop komen.

Crimson Peak is de eerste van een aantal Legendary/Universal co-productie films die een datum krijgt. John Erick Dowdle’s ‘found footage’ thriller As Above, So Below heeft de datum 15 augustus 2014 gekregen.

Legendary films Warcraft en Seventh Son staan ook nog op de wachtlijst voor een release datum. Universal’s Pitch Perfect 2 komt op 15 mei 2015 aan de beurt en Liam Neeson’s A Walk Among The Tombstones op 19 september van dit jaar. Ouija is vanaf 24 oktober dit jaar in de bioscoop te zien en Everest is te verwachten op 27 februari 2015.

Del Toro is aan de voorbereiding van Crimson Peak begonnen en noemt de film een hommage aan klassieke horror in de trant van The Haunting en Jack Clayton’s The Innocents. In een interview na de aankondiging van de film zei hij:

“I’ve always tried to make big-sized horror movies like the ones I grew up watching, I think people are getting used to horror subjects done as found footage or B-value budgets. I wanted this to feel like a throwback.”

In de film zijn er hoofdrollen voor Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jessica Chastain en Mia Wasikowska.