Creepypasta in eerste Slender Man trailer

Screen Gems heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de aankomende horror film Slender Man. Slender Man is een fictief personage die in 2009 als creepypasta is ontstaan tijdens een fotowedstrijd op het internetforum Something Awful. Hij werd bedacht door Eric Knudsen, ook bekend als “Victor Surge”.

[youtube akdZ4ff4SVE]

Creepypasta in eerste Slender Man trailer

In een klein stadje in Massachusetts voeren vier meisjes op de middelbare school een ritueel uit, in een poging om de mythe van Slender Man te ontkrachten. Wanneer een van de meisjes op mysterieuze wijze vermist raakt, ontstaat het vermoeden dat ze het nieuwste slachtoffer is.

Voor de niet-ingewijden is Slender Man (ook bekend als Slenderman) een fictief personage/creepypasta-meme van een abnormaal lange, gezichtsloze man met lange armen die kinderen stalkt en ontvoert. In 2014 ontstond er kort paniek nadat meerdere Slender Man-fans in verband werden gebracht met gewelddadige handelingen, waaronder het bijna doodsteken van een 12-jarig meisje.

Slender Man wordt geregisseerd door Sylvain White (Stomp the Yard, The Losers) en heeft hoofdrollen voor Joey King, Julia Goldani-Telles, Jaz Sinclair, Annalise Basso en Javier Botet. In Nederland verschijnt de horrorfilm op 24 mei in de bioscoop.