Channing Tatum en Jillian Bell in Splash remake

Channing Tatum en Jillian Bell in Splash remake

Afgelopen juni kondigde producent Brian Grazer aan dat hij werkt aan een remake van zijn eigen productie uit 1984: Splash. De romantische fantasiekomedie draaide om een zakenman (Tom Hanks) die verliefd wordt op een zeemeermin (Daryl Hannah). Bij zijn vorige aankondiging vertelde Grazer dat het niet zou gaan om een directe remake van het verhaal, hij wil er een draai aan geven.

De twee hoofdrolspelers van de nieuwe film zijn inmiddels bekend gemaakt: Channing Tatum en Jillian Bell. De nieuwe invalshoek waar Grazer het over had is dat Tatum het aantrekkelijke zeemens zal spelen en Bell de alledaagse vrouw die voor hem valt. Bell en Tatum hebben al een keer eerder samengewerkt in 22 Jump Street. Zij zou het idee achter dit project ook hebben gepitcht, totdat Disney het oppakte. Grazer en Ron Howard (regisseur van het origineel) zullen de film produceren. Marja-Lewis Ryan zal het script schrijven.

We leven in een tijdperk waarin veel klassieke Hollywoodfilms een remake krijgen. De keuze om de mannelijke en vrouwelijke hoofdrol met elkaar om te wisselen kan ervoor zorgen dat deze film wat frisser aanvoelt. Dit jaar zagen we echter ook een reboot van Ghostbusters. De geheel vrouwelijke cast verdeelde de fans van de franchise nogal.