Carice van Houten speelt in Brian De Palma’s Domino

Carice van Houten speelt in Brian De Palma's Domino

Regisseur Brian De Palma (Scarface, Mission Impossible) onthulde vorige maand zijn volgend project. Het gaat om een psychologische thriller genaamd Domino. De hoofdrollen zouden vertolkt worden door Nikolaj Coster-Waldau en Christina Hendricks. Nu blijkt echter dat Hendricks de cast heeft verlaten. Carice van Houten zal haar rol overnemen.

Het script van Domino is geschreven door Petter Skavlan (Kon-Tiki). Coster-Waldau speelt een politieagent uit Copenhangen die op zoek is naar een mysterieus figuur genaamd Imran, de moordenaar van zijn partner. Hij vormt een alliantie met een andere politieagente (Van Houten), en maitresse van zijn partner, om Imran op te sporen. Het wordt een kat en muis spel dat zich afspeelt van Scandinavië tot Spanje. De film zal opgenomen worden in Denemarken, Spanje, België en Nederland.

Van Houten liet kort geleden nog weten weer te gaan acteren na een korte pauze. In augustus 2016 beviel ze namelijk van haar eerste kind. Het is overigens niet voor het eerst dat Van Houten en Waldau elkaar op de set ontmoeten. De twee acteurs spelen allebei een rol in de hitserie Game of Thrones.

“I am delighted to join the cast of Domino; it’s a privilege to be working with such an iconic director. And who knew that Jamie Lannister and Melisandre would meet outside Westeros?” – Aldus Carice Van Houten