Cameron Mackintosh geeft update Miss Saigon & My Fair Lady films

Miss Saigon & My Fair Lady

Al enige jaren (en vooral na het succes van de filmadaptatie van Les Misérables), praat de Britse mega-producent Cameron Mackintosh over zijn ideeën voor zowel een My Fair Lady remake en een filmadaptatie van Miss Saigon.

Gister werd Mackintosh geïnterviewd door BBC’s Graham Norton en gaf hij updates met betrekking tot de projecten. Ten eerste zal er geen nieuw My Fair Lady meer komen. Mackintosh zei:

“It didn’t happen due to various things with the rights and the studio.”

Ten tweede wordt er nog steeds gesproken over Miss Saigon:

 “[It] could be on the rise, but I’ve been working on getting the show up.” 

Miss Saigon vertelt het indrukwekkende verhaal over de meeslepende liefde tussen de Amerikaanse soldaat Chris en het Vietnamese meisje Kim in het magische Saigon. Tijdens de plotselinge ontruiming worden de twee geliefden op abrupte wijze uit elkaar gehaald. Hij wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl zij achterblijft in een wereld vol chaos en geheimen. Jaren later is Chris getrouwd met een Amerikaanse vrouw. Kim wacht nog steeds vol hoop op de terugkomst van Chris, het blijkt zelfs dat ze een kind heeft gekregen, het kind van Chris.

Miss Saigon is een musical van Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil, met teksten van Richard Maltby Jr., gebaseerd op de opera Madama Butterfly van Puccini. De musical ging op 20 september 1989 in première in Londen.

[youtube XSB9PgMoeug]