Brimstone – Premièreverslag (Dutch Angle Reports)

Brimstone, de langverwachte western van Martin Koolhoven, ging aflopen dinsdag in première bij Pathé Tuschinski in Amsterdam. Regisseur Koolhoven was aanwezig, samen met de actrices Dakota Fanning en Emilia Jones. Ook Filmhoek was aanwezig om verslag te doen van deze avond. Naast sfeerbeelden hebben we ook vragen kunnen stellen aan onder andere Steffen Haars, Gijs Staverman, Ruud Feltkamp en Frank Lammers.

[youtube DG4dL70FoP0]

In de film staat de jonge Liz centraal. Zij wordt geterroriseerd door een nieuwe priester die het haar zo moeilijk mogelijk wil maken. Liz laat het er echter niet bij zitten en vecht terug om zo een beter leven voor haar dochter mogelijk te maken.

Brimstone - Premièreverslag

In eerste instantie zou Twilight-acteur Robert Pattinson in de film spelen, maar hij haakte uiteindelijk af. Desondanks bevat de cast nog steeds enkele noemenswaardige namen, zoals Kit Harington (Game of Thrones), Dakota Fanning (War of the Worlds), Guy Pearce (Iron Man 3) en Carice van Houten. Pearce en van Houten konden echter niet bij de première zijn.