Brian Cox als Winston Churchill in eerste trailer Churchill

Brian Cox als Winston Churchill in eerste trailer ChurchillBekijk hieronder de eerste trailer van Churchill, een nieuwe film over de legendarische Britse premier in oorlogstijd. Brian Cox zal de titelrol voor zijn rekening nemen en wordt daarin bijgestaan door Miranda Richardson, John Slattery, Ella Purnell en James Purefoy.

[youtube RR1OByWYiRw]

De film van Jonathan Teplitzky (The Railway Man) werpt zijn blik op de vierentwintig uur die voorafgaan aan de invasie van Frankrijk op D-Day, 1944. De plannen daarvoor zijn niet geheel tot zin van Churchill, die ze op het laatste moment graag gewijzigd ziet, om zeker te zijn van de overwinning op de nazi’s. Daarbij raakt hij echter in conflict met de andere geallieerde opperbazen, en met zichzelf.

In november verschijnt overigens nog een film over Churchill, namelijk Darkest Hour. Een onherkenbare Gary Oldman speelt daarin Churchill, ondersteund door Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas en wijlen John Hurt. Die film wordt geregisseerd door Joe Wright (Atonement).

Churchill verschijnt in juni in Amerika en Engeland. Een Nederlandse releasedatum is er nog niet.