Blog | Winter @DCC is coming! (Immy Verdonschot)

Blog Winter @DCC is coming! (Immy Verdonschot)Over twee weekjes is het alweer zover: dan vindt de tweede wintereditie van Dutch Comic Con plaats! Deze week kondigden ze nog grote namen aan als Lena Headey (Game of Thrones, 300, Terminator: The Sarah Connor Chronicles) en Sean Gunn (Gilmore Girls, Guardians of the Galaxy) en ook is de plattegrond al gedeeld voor het weekend van 18 en 19 november. Wat kunnen we verwachten?

Gasten waar je ‘U’ tegen zegt
Inmiddels zijn acteurs uit Once Upon a Time eigenlijk vaste prik op Dutch Comic Con. Waar we de afgelopen edities nog Grumpy en Robin mochten verwelkomen, zijn dit keer niemand minder dan Jared Gilmore (Henry) en Keegan Conner Tracy (Blue Fairy) aangekondigd. Oh en een andere bekende van Lee Arenberg (Grumpy) zal ook een bezoekje brengen, namelijk Mr Gibbs uit Pirates of the Caribbean: Kevin McNally. Maar de klappers van deze week zijn toch wel Lena Headey (Cersei uit de hitserie Game of Thrones) en Sean Gunn. Hoewel de laatste voorheen bekend was uit zijn werk in de Gilmore Girls, heeft hij zijn roem de afgelopen jaren vooral te danken aan Guardians of the Galaxy. Dat zijn toch echt acteurs waar je u tegen zegt! Andere namen die al langer bekend waren zijn ‘onze eigen’ Lotte Verbeek, Tom Hopper, Spencer Wilding en Carolina Ravassa.

Kopen, kopen, kopen
Zoals gewend kun je je altijd suf kopen aan alle merchandise op de conventie. Het voordeel van deze wintereditie is echter dat het niet vlak voor kerst is, maar ruim ervoor. En dat betekent: makkelijk Sinterklaas- en kerstinkopen doen! Want laten we eerlijk zijn, er is niets leuker dan vlak voor de kerst(vakantie) jezelf nog even verwennen of juist al die kerstcadeautjes inslaan op een plek voor al je andere geeky vrienden of familieleden.

Niet schrikken!
Ben jij mega The Walking Dead-fan? Dan kun je door een waar spookhuis in TWD-stijl rondlopen. Als stunt was deze al te bezoeken op Utrecht Centraal, zie daarvoor de video hierboven. Mocht je zelf niet durven, dan is het wellicht net zo leuk om te luisteren naar het gegil of de gezichten te zien wanneer de waaghalzen naar buiten lopen. Andere activiteiten zijn de bekende fotoshoots (zowel met acteurs als met verschillende cosplaygroepen), het halen van de handtekeningen, gamen en bordspellen spelen. Ook zijn er al enkele colleges aangekondigd zoals over Lego, Dutch Garrison en gamers, en kun je terecht in de ‘cosy corner’ voor gesprekken of debatten. In samenwerking met The American Book Center gaat het hier over verhalen en Schokkend Nieuws gaat nog even in op Stephen King-verfilmingen en het horrorgenre.

Kortom, er is weer genoeg te zien en te doen! Oh en mocht je nu al weten dat je ook van de partij bent en toevallig in cosplay komen: Dutch Comic Con heeft een template opgesteld, waardoor je jezelf net zo kan aankondigen als zij dat met de acteurs doen.

Tot op DCC!

Wil jij kans maken op 2 zondagtickets voor dit evenement? Doe dan mee met de winactie!

Xoxo,

Immy