Blog | En zo komen we bij de Oscars (Immy Verdonschot)

Blog: En zo komen we bij de Oscars (Immy Verdonschot)Blog En zo komen we bij de Oscars: Immy Verdonschot

Vannacht is het weer zover: dan worden de Oscars uitgereikt. Persoonlijk moet ik bekennen dat ik steeds minder met de Oscars heb, omdat het ook steeds makkelijker wordt om de andere awards hows te volgen vanuit Nederland. Wat echter niet betekent dat ik het niet zal kijken. Om me echter voor te bereiden op vannacht besloot ik de belangrijkste punten uit de vorige shows maar eens onder elkaar te zetten.

Blog: En zo komen we bij de Oscars (Immy Verdonschot)

De gouden wereld
De reden waarom ik graag naar de Golden Globes kijk is omdat hier ook series en televisiefilms in worden meegenomen. Ook hebben ze vaak een erg leuke presentatie (zoals Tina Fey en Amy Poehler een paar jaar geleden), al viel Jimmy Fallon me dit jaar wat tegen. Zijn grappen waren niet echt leuk, al heb ik wel ontzettend genoten van de opening waarin onder ander Stranger Things (Eleven rapt en Barb leeft!) en La La Land zijn verwerkt.

[youtube KaZQAavvM24]

Om even snel mijn persoonlijke hoogtepunten te benoemen: Goldie Hawn en Amy Schumer hadden een hartstikke leuke presentatie die ik echt kan aanraden om nog eens op te zoeken. Daarnaast kon ik me erg vermaken met die van Steve Carell en Kristen Wiig over animatiefilms. Maar het gaat natuurlijk ook vooral om de acceptatiespeeches. De meesten stelden niet heel veel voor, maar die van Emma Stone is wel even het benoemen waard. Zeker omdat je je met haar speech ook realiseert hoe goed haar rol eigenlijk aansluit bij het leven van een acteur. Maar het mooiste was nog de aankondiging van Viola Davis over Meryl Streep. En hoewel Streep haar stem zo goed als kwijt was, zou ze Meryl Streep niet zijn als ze met haar speech iedereens harten binnenkwam. Niet alleen benoemde ze alle sterren (en hun afkomst), maar ook haalde ze nog Carrie Fisher aan. De tribute aan Carrie Fisher en Debbie Reynolds was overigens ook prachtig gedaan.

Ook Nederland viel in de prijzen. Zo won Paul Verhoeven met zijn Elle beste buitenlandse film. En hoewel zijn Engels af en toe best tenenkrommend kan zijn, heeft het ook wat aandoenlijks. Niet alleen hij won, maar ook Isabelle Huppert – de hoofdrolspeler in de film, mocht de Golden Globe mee naar huis nemen.

[youtube gYTmZHfoqYI]

Over de oceaan
De BAFTA’s, ook wel de EE British Academy Awards genoemd, vierden alweer hun 70ste show en dat werd geopend met een optreden van Cirque Du Soleil. Iets wat blijkbaar zo spannend was voor Meryl Streep dat ze af en toe weg moest kijken. Vanuit die artiesten kwam ineens Stephen Fry tevoorschijn, die al jaren een geweldige presentator is van de awardshow. Speciale gasten van de avond waren hertogin Kate Middleton en prins William, waarvan de laatste de aankondiging mocht doen voor de fellowship-BAFTA. Deze ging naar Mel Brooks die geheel in stijl, namelijk met behoorlijk wat humor, de prijs in ontvangst nam.

Stephen Fry is een prima presentator en altijd een genot met zijn Britse humor. Nergens overdadig, maar gewoon met de juiste mate. Op het nummer Halleluja werden de overleden filmsterren herdacht, zoals onder andere Gene Wilder, Kenny Baker, Debbie Reynolds, Carrie Fisher, Anton Yelchin, John Hurt en nog vele anderen. Verder gebeurde er weinig opmerkelijks. Ook hier was La La Land de grootste winner en namen Casey Affleck en Dev Patel de beeldjes mee naar huis. Mijn verwachting voor de Oscars is eerlijk gezegd dan ook niet anders.

SAG’s, ofwel Screen Actor’s Guild Awards
Aangezien de SAG’s zich alleen richten op de acteurs blijf ik hier niet te lang bij stilstaan. Wel wilde ik er toch wat aandacht aan besteden vanwege enkele hele goede speeches. Zo ging de speech van Stranger Things heel de wereld over vanwege de reactie van Winona Ryder, was de Life Achievement Award acceptatie van Lily Tomlin een genot om naar te kijken vanwege haar humor en kon je niet anders dan geraakt worden door de speech van Mahershala Ali (Moonlight). Hier een playlist van verschillende acceptance speeches, klaargezet op de video van Stranger Things:

[youtube c996ra7Wqn0]

De vooruitblik
Het lijkt erop alsof ik ieder jaar weer minder van de genomineerden heb gezien. Wat niet wil zeggen dat ze niet op mijn watchlist staan, zoals Manchester by the Sea, Lion, Moonlight en Hidden Figures. Ik ga dus ook geen voorspellingen doen, aangezien ik volgens mij alleen Arrival, La La Land, Nocturnal Animals, Star Trek Beyond, Hail, Caesar!, Fantastic Beasts and Where to Find Them, The Red Turtle en Piper heb gezien. Star Trek Beyond is mijn inziens sowieso geen Oscar waardig als ik heel eerlijk ben, maar The Red Turtle verdient extra erkenning en ook Piper was puur vermaak. Benieuwd waarom? Lees dan vooral mijn onderbouwing op iHeartCinema.nl want deze blog duurt al te lang 😉 .

Qua presentatie verwacht ik niet heel erg veel, al kan ik af en toe best lachen om Jimmy Kimmel. Ik verwacht eigenlijk dat hij het net zo zal doen als Jimmy Fallon bij de Globes. Waar ik verder nog niet bij stil heb gestaan in mijn blog, maar wat je niet ontgaan kan zijn wanneer je de prijsuitreikingen volgt, is hoe vaak er wel niet wordt uitgehaald naar president Donald Trump in de speeches. Ook dat zal je vast kunnen verwachten bij de Oscars.

Voor iedereen die de Oscars live gaat volgen: ontzettend veel plezier! Ik hoop dat de kanshebber waar jij op hoopt wint en dat het een fantastische show wordt. Ik zal het zelf met enige vertraging pas op maandagavond kunnen kijken, maar zal het zeker opnemen van Net5.

Xoxo,

Immy