Billy Eichner en Seth Rogen als Timon & Pumbaa in The Lion King

Billy Eichner en Seth Rogen als Timon & Pumbaa in The Lion KingWalt Disney Pictures maakte vandaag bekend dat Jon Favreau’s live-action The Lion King film te zien zal zijn vanaf 19 juli 2019. Daarnaast liet TheWrap weten dat Billy Eichner en Seth Rogen in gesprek zijn voor de rollen van Timon en Pumbaa. Ze zouden zich bij een cast voegen die bestaat uit Donald Glover als de jonge leeuw Simba en James Earl Jones als Mufasa. Hoewel het nog niet bevestigd is, staat Beyonce bovenaan het lijstje van Favreau voor de rol van Nala.

The Lion King past mooi in het rijtje van live-action adaptaties van Disney’s eerdere succesvolle animatiefilm, zoals Maleficent, Cinderella, The Jungle Book en Beauty and the Beast. Net als laatstgenoemde zal The Lion King ook liedjes bevatten van de originele animatiefilm. The Lion King is een van de succesvolste animatiefilms ooit, met een wereldwijde opbrengst van bijna 1 miljard dollar. Daarnaast won de film Academy Awards voor het lied Can You Feel the Love Tonight en de soundtrack.

Het verhaal van de film draait om Simba, een jonge leeuw wiens vader vermoord wordt door zijn jaloerse oom Scar. Overweldigd door schuldgevoelens gelooft Simba zijn oom als die hem de schuld van de dood van zijn vader in de schoenen schuift. Hij vlucht weg en komt in de jungle terecht, waar hij samen met stokstaartje Timon en zwijn Pumba zichzelf leert kennen.