Bill Hader als reus in Spielberg’s The BFG

Bill Hader

Steven Spielberg zit momenteel volop in de post-productie van de thriller Bridge of Spies en vervolgens gaat hij aan de slag met een nieuwe verfilming van Roald Dahls The BFG. Eerder werd al bekendgemaakt dat Mark Rylance de BFG zal gaan spelen. Daarnaast zijn er nog een aantal nare reuzen te casten. Een van deze zal worden vertolkt door Saturday Night Live-ster Bill Hader.

Een jong meisje wordt door een grote reus, beter bekend als de BFG, geïntroduceerd in de wondere wereld van Reuzenland. De BFG, zelf een grote vriendelijke reus, is niets vergeleken met de andere reuzen die er leven. De twee beginnen aan een avontuur om een invasie van mensetende reuzen te stoppen die van plan zijn de mensenwereld te bestormen.

De film is gebaseerd op het boek The BFG, geschreven door Roald Dahl. Deze staat ook wel bekend als The Big Friendly Giant, of in het Nederlands De Grote Vriendelijke Reus (De GVR). The BFG wordt geregisseerd door Spielberg en het scenario is geschreven door Melissa Mathison. De film wordt mede geproduceerd door Walt Disney Pictures, DreamWorks Pictures, Amblin Entertainment, en Walden Media. The BFG draait vanaf 20 juli in de Nederlandse bioscopen.