Batman V Superman zal niet de problemen van Man of Steel verbeteren

Henry Cavill: Batman V Superman

De verwachtingen zijn hoog gespannen voor Warner Bros. Pictures‘ Batman V Superman: Dawn Of Justice, die later dit jaar in première gaat. Toch klinken er ook sceptische geluiden. Het is namelijk een direct vervolg op Man of Steel (2013), een film die door recensenten en comic fans met zeer gemengde reacties werd ontvangen. Henry Cavill zal opnieuw te zien zijn in de rol van Superman. De Britse acteur zegt zich erg bewust te zijn van de negatieve meningen, maar volgens hem zal het vervolg geen poging doen om de kritiek tegemoet te komen.

“The reception of my first Superman movie, from what I’ve read, was fairly mixed. … There’s no intentional move, I don’t think, in Batman V Superman to address any issues that people had with Man of Steel. It’s just a continuation of that storyline and they continue to develop that world and introduce new characters.”

Het is onduidelijk of Cavill zijn eigen rol zal aanpassen op basis van de reacties op Man of Steel. Hoewel de controversiële keuzes van de filmmakers hem niet te verwijten zijn werd ook zijn vertolking van Superman, en vooral zijn alter ego Clark Kent, bekritiseerd. Cavill zou niet de charisma hebben van zijn voorganger Christopher Reeve. Reeve interpreteerde Clark Kent als een laffe en nogal onhandige journalist, het tegenovergestelde van wat Superman hoort te zijn. Cavill koos daartegen voor een subtielere aanpak: dat van een stille onopvallende jongeman. De ethiek achter zijn daden als Superman werd ook betwist. Voor een superheld die de mensheid hoort te beschermen zou hij teveel vernietiging op aarde aanrichten. Wellicht is dat laatste een punt dat in het voordeel zou kunnen werken voor de volgende film. In de trailers komt naar voren hoe Superman door bepaalde burgers, waaronder Bruce Wayne, als een schurk wordt gezien.

[youtube 3smXZy89moA]

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Batman v Superman: Dawn of Justice wordt geregisseerd door Zack Snyder. Het is de tweede film in het DC Extended Universe en een sequel op de voorloper Man of Steel uit 2013. De hoofdrollen worden gespeeld door Henry Cavill, Ben Affleck, Amy AdamsDiane Lane, Gal Gadot, Laurence Fishburne, Jason Momoa, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter, Callan Mulvey, Tao Okamoto, Ezra Miller en Ray Fisher. Het scenario is geschreven door Chris Terrio en David S. Goyer. De superheldenfilm van DC Comics draait vanaf 24 maart 2016 in de bioscoop.