Batman v Superman grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm

 

Batman v Superman grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm

De film Batman V Superman: Dawn of Justice heeft afgelopen weekend in Nederland 1.510.087 euro opgebracht en behaalde daarmee het grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm. Batman V Superman: Dawn of Justice verbreekt het record van The Dark Knight Rises uit 2012. De film van Christopher Nolan met in de hoofdrol Christian Bale als Batman behaalde in 2012 in Nederland een box office van 1.406.254 Euro tijdens het openingsweekend.

Wereldwijd breekt het openingsweekend van Batman V Superman: Dawn of Justice ook records. De film beleefde het grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm wereldwijd, met een totale box office van 424,1 miljoen dollar. De film staat daarmee ook in de top vijf beste weekendopeningen wereldwijd ooit.

Bezorgd om de ongecontroleerde acties van een bijna tot God verheven superheld, neemt Gotham City’s eigen krachtige en verontruste burger het op tegen de meest gerespecteerde, hedendaagse redder van Metropolis. Ondertussen worstelt de wereld met de vraag welke held het werkelijk nodig heeft. En terwijl Batman en Superman tegen elkaar strijden, verschijnt er al snel een nieuwe bedreiging die de mensheid in groter gevaar zal brengen dan ooit tevoren.

[youtube wkL4W8dXOGc]

Batman v Superman: Dawn of Justice wordt geregisseerd door Zack Snyder. Het is de tweede film in het DC Extended Universe en een sequel op de voorloper Man of Steel uit 2013. De hoofdrollen worden gespeeld door Henry Cavill, Ben Affleck, Amy AdamsDiane Lane, Gal Gadot, Laurence Fishburne, Jason Momoa, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter, Callan Mulvey, Tao Okamoto, Ezra Miller en Ray Fisher. Het scenario is geschreven door Chris Terrio en David S. Goyer. De superheldenfilm van DC Comics draait vanaf 24 maart 2016 in de bioscoop.