Angela Bassett in Marvel’s Black Panther

Angela Bassett in Marvel's Black PantherAngela Bassett (London Has Fallen, Green Lantern) is gecast in de rol van Ramonda, de moeder van de Wakandiaanse prins T’Challa in Marvel Studios‘ Black Panther.

In de hoofdrol zien we Chadwick Boseman als het titelpersonage Black Panther. Daarnaast zijn er nog rollen voor Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Forest WhitakerDaniel Kaluuya en Florence Kasumba.

De film speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War. T’Challa keert terug naar Wakanda, een gesloten maar technologisch geavanceerde Afrikaanse natie. Als koning moet hij het land leiden, maar blijkt hij te maken te hebben met pogingen van twee vijanden die het op de troon voorzien hebben. Aan Black Panther de taak om samen te werken met CIA-agent Everett K. Ross en leden dan de Dora Milaje – de elite-eenheden van Wakanda – om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

De opnames gaan binnenkort van start. Black Panther wordt geregisseerd door Ryan Coogler en zal te zien zijn vanaf 15 februari 2018.